Володимир Зеленський відзначив бійців Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Національної поліції та рятувальника ДСНС України

clock
15.07.2024 15:00

Сьогодні, 15 липня, з нагоди Дня Української Державності та Дня хрещення Київської Русі – України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами бійців Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Національної поліції та рятувальника ДСНС України.

Так, відзнаку «Хрест бойових заслуг» отримав майор бригади «Кара-Даг» Денис Малиш. Боєць особисто вступав у ближній бій із силами ворога, що переважали. У серпні 2023 року штурмова група під його керівництвом вела наступальні дії поблизу Вербового та Малої Токмачки. Денис Малиш був поранений, але продовжував керувати бійцями.

Олега Ворону, підполковника ДПСУ нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Боєць став на захист України з 2014 року, обороняв «Азовсталь», пройшов російський полон. Наразі Олег Ворона продовжує службу, особисто слідкує за підтриманням належного рівня інженерного та технічного забезпечення військової частини.

Майора поліції Андрія Довганюка відзначено орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Боєць брав участь у плануванні та проведенні десятків бойових й спеціальних завдань в штурмових, оборонних та евакуаційних діях. Під час несення служби отримав поранення.

Пожежного-рятувальника Андрія Бабича удостоєно орденом «За мужність ІІІ ступеня». Від початку повномасштабного вторгнення він залучався до гасіння пожеж різної складності, у тому числі що були спричинені російськими ракетними обстрілами.

За матеріалами Офісу Президента України

Схожі матеріали