Розстріляні росією: нацгвардієць Андрій Бахтін загинув за 15 кілометрів від рідного міста Рівне

clock
13.10.2023 12:20

Для родини Андрія Бахтіна 24 лютого 2022 року почалось зненацька. Вони, як і більшість українців, не вірили у можливість повномасштабної війни. Однак, дізнавшись зі ЗМІ, що вторгнення таки почалось, Андрій Бахтін пішов у військкомат у рідному місті Рівне. Ходив він тричі, адже щоразу йому відмовляли.

27 лютого його доньці виповнилося 5 років - це був останній раз, коли їхня родина зібралась разом за одним столом. Добровольцем Андрій потрапляє до Національної гвардії України і починає нести службу на одному з режимних об’єктів за 15 кілометрів від рідного дому.

“Він був на позитиві, у всіх горіли очі, спали по декілька годин, бо був адреналін. Хотіли якнайшвидше перемогти ворога та повернутися додому”, - згадує побратим та командир Андрія. 14 березня 2022 року у Рівному почалося з тривоги - повідомлялось, що можлива ракетна небезпека:

“Зранку я почула вибухи і зрозуміла, що сина вже немає. Серце мені моє підказало це”, - зі сльозами на очах розповідає мама Ірина Сергіївна.

Армія рф атакувала рівненську телевежу двома ракетами на 18 день повномасштабної війни, одна з них влучила та зруйнувала приміщення, де перебували військовослужбовці. У той день від ворожого обстрілу загинув 21 нацгвардієць, серед них і Андрій Бахтін.

До повномаштабного вторгнення Андрій полюбляв проводити час із донькою Софійкою. Разом вони підкорили Говерлу, їздили на риболовлю та навіть в робочих поїздках чоловіка були разом. Тепер дівчинка малює для тата листівочки та приносить на кладовище, де і проводить час з ним.

“Ми часто ходимо до Андрія, розповідаємо як живемо тут і дуже сумуємо за ним. До війни він сам побудував будинок, тому тепер ми живемо там, де все нагадує про золоті руки мого сина”, - говорить пані Ірина.

Цьогоріч Софійка Бахтіна пішла у 1 клас - за парту її відвели побратими Андрія з Національної гвардії України. Історію добровольця з Нацгвардії дивіться у проєкті “Розстріляні росією” від Міністерства внутрішніх справ України.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали