«Роблю освітнє середовище безпечним, аби діти зосереджувались на навчанні», - інспектор СОБ поліції Буковини Богдан Москалюк

clock
06.09.2024 16:00

1 вересня  в Україні стартував проєкт «Служба освітньої безпеки».Пройшовши всі етапи відбору та відповідне навчання, з серпня цього року поліцейський Богдан Москалюк закріплений за Волоківським ліцеєм на Буковині. Тому налаштування комунікації з колективом, учнями та їхніми батьками сержант поліції розпочав завчасно до початку навчального року. 

– Мій робочий день розпочинається о восьмій ранку. Я оглядаю приміщення школи та прилеглу територію щодо наявності заборонених предметів, які можуть нести загрозу життю і здоров’ю учасників навчального процесу, – розповідає Богдан Москалюк.

 Разом з педагогами  офіцер СОБ обговорює план дій на день, а також те, як запобігти виникненню проблемних питань і вирішити їх негайно. Наприкінці робочого дня правоохоронець також перевіряє приміщення ліцею та прилеглу територію. Пильність, увага, поліцейські навички та довірливі відносини з учнями й педагогами дають свої позитивні результати.

– Безпечне освітнє середовище є пріоритетом у моїй роботі, щоб діти могли зосередитись на своїх цілях і меті, – підсумовує Богдан Москалюк.

Оскільки до повноважень інспектора СОБ належить не лише правоохоронна, а також наставницька і просвітницька функції, поліцейський на такій посаді є колегою педагогів та особою, якій однією з перших довіряють діти.

– Незнання законів не звільняє від відповідальності. Тому ми педагоги залучатимемо інспектора СОБ до різноманітних профілактичних заходів, що у майбутньому дасть свої результати, – говорить директор Волоківського ліцею Марін Гуралюк.

Правоохоронці створюють безпечні умови навчання дітей у період війни, охороняють безпеку в закладах освіти, дбають про правопорядок і здійснюють превентивну роботу з дітьми. Відповідно до проєкту, ці функції поліцейські будуть виконувати на постійній основі. 

Національна поліція України

 

Схожі матеріали