Психологи поліції Чернігівщини організували «Пункт психологічних практик» для поранених бійців

clock
19.07.2024 13:10

Психологи обласної поліції спільно з колегами з Національної гвардії та співробітниками сектору соціального захисту і супроводу постраждалих та членів їх сімей ДУ «ТМО МВС України по Чернігівській області» провели спільний захід для поранених захисників, спрямований на їх психологічну підтримку. Захід відбувся в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?», ініційованої Першою леді України Оленою Зеленською.

Зустріч відбулася у рамках проєкту «Пункт психологічних практик». Психологи застосовували спеціальні техніки для поліпшення психоемоційного стану поранених захисників, які перебувають на лікуванні. Зокрема, використовували метафоричні асоціативні картки (МАК), які допомагають створити безпечний простір для вираження емоцій і сприяють емоційному відновленню та зціленню.

Проєкт «Пункт психологічних практик» покликаний здійснювати психоедукацію (психологічне просвітництво) щодо розуміння власного психологічного стану після пережитої психотравмуючої ситуації. Його важливе завдання – сформувати у бійців звичку піклуватися про своє ментальне здоров’я.

Психологи націлені на те, щоб методи, які використовуються для роботи, були ефективними та доступними для всіх категорій захисників, які мають бойовий досвід та зазнали поранень різного ступеню тяжкості.

Національна поліція України

Схожі матеріали