Герой-рятувальник 2024 Поліна Шолох - продовжила справу чоловіка та врятувала дитину

clock
19.09.2024 11:00

Ми продовжуємо знайомити із лауреатами щорічної акції “Герой-рятувальник року”. І сьогодні наша розповідь про телефоністку із Херсона. 

У лавах ДСНС Поліна Шолох нещодавно. Стати рятувальницею вирішила після особистої важкої втрати – майже рік тому росіяни підло обстріляли групу саперів ДСНС, у складі якої перебував її чоловік. Він виконував завдання з розмінування біля Херсону. Тоді загинуло шестеро фахівців ДСНС. Ще двоє, з них одна жінка фельдшер, отримали поранення та були госпіталізовані. Семеро неповнолітніх дітей вже ніколи не побачать своїх татусів. Шестеро жінок – не дочекаються своїх чоловіків додому.

Розуміння того, що потрібно жити заради дитини спонукало Поліну рухатися далі. Вона вирішила продовжити справу коханого, тому не виїхала з Херсону. 

Отримані знання у Службі їй знадобилися одного звичайного дня, коли нічого не передбачувало біди. На автомийці Поліна мила машину, аж раптом почула крик. Побігла та побачила жахливу картину – на землі лежав хлопчик, якого щойно дістали зі зливної ями. П’ять хвилин, під час яких жінка робила серцево-легеневу реанімацію, здалися їй вічністю. Але серце малого знову почало битися. 

У лікарні Поліна дізналася, що хлопчика звати Микола, як і її загиблого чоловіка. Тоді вона зрозуміла – рішення залишитися у рідному місті та приєднатися до лав ДСНС було доленосним.

ДСНС України

Схожі матеріали