Представники ДСНС взяли участь у міжнародному семінарі з питань цивільного захисту ЄС

clock
30.09.2024 16:45

З 23 по 27 вересня у місті Бонн (Німеччина) за ініціативи Федерального відомства у справах захисту населення та допомоги при катастрофах ФРН, відбувся семінар, присвячений Механізму цивільного захисту Європейського Союзу.

Участь у семінарі взяли 15 представників ДСНС України. Захід проводився у рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Посилення потенціалу України у сфері цивільного захисту V».

Служби цивільного захисту України та Німеччини, зокрема такі організації, як BBK, THW та Пожежна служба, обмінялися знаннями та практичним досвідом, а також отримали знання від експертів з інших країн ЄС.

Учасникам розповіли, як використовуються авіаційні модулі для медичної евакуації, ознайомили зі стандартами операційних процедур та вимогами до якості у сферах навчання, фінансування й сертифікації модулів Механізму цивільного захисту Європейського Союзу.

Одна з ключових тем семінару – використання та поводження з авіаційними модулями. Українським рятувальникам розповіли про медичну евакуацію постраждалих за допомогою авіації, а також про методи пожежогасіння з використанням авіаційної техніки.

Семінар також передбачав огляд різних модулів і засобів реагування, які є частиною Механізму цивільного захисту ЄС. Учасники отримали знання про вимоги до якості, стандартні операційні процедури, а також обговорили шляхи покращення експертизи цього механізму. Важливими аспектами стали навчання, фінансування та система CECIS.

Участь українських представників у семінарі стала важливим кроком у зміцненні співпраці з країнами ЄС та підвищенні ефективності системи цивільного захисту в Україні. Набуті знання та досвід стануть основою для подальших реформ та удосконалення вітчизняної системи реагування на надзвичайні ситуації.

ДСНС України

Схожі матеріали