Поліція кваліфікувала дії учасників інциденту на Привозі: відкрито кримінальне провадження

clock
19.07.2024 12:30

Водія BMW та жінку, яка напала на патрульного поліцейського під час виконання службових повноважень, затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України за насильство щодо працівника правоохоронного органу.

Також за водіння у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння відносно водія BMW поліцейські склали адміністративний протокол.

Нагадаємо, сьогодні поблизу ринку "Привоз" в Одесі трапився інцидент за участі патрульних та громадян. Поліцейські провели першочергову перевірку, під час якої надали правову оцінку діям кожного учасника конфлікту.

Слідчі поліції Одещини внесли дані про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань, кваліфікувавши її як насильство щодо працівника правоохоронного органу - стаття 345 Кримінального кодексу України.

Водія BMW та жінку, яка відібрала у патрульного зброю та розірвала формений одяг, затримано. За участі процесуального керівництва фігурантам готується повідомлення про підозру.

Крім цього, стосовно водія, який порушив Правила дорожнього руху та відмовився проходити освідування на стан спʼяніння, складено адміністративний протокол за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також триває службова перевірка для надання оцінки діям патрульних поліцейських. Про її результати поінформуємо додатково.

Національна поліція України

Схожі матеріали