Поліцейські затримали на хабарі посадовця Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції

clock
06.10.2022 10:48

Один із керівників управління вимагав від підлеглих щомісяця 1000 доларів. Фігуранта та його спільника затримали під час отримання чергової неправомірної вигоди в сумі 1,7 тис. доларів. 

Слідчі ГСУ Нацполіції спільно зі Службою безпеки України та Офісом Генерального прокурора викрили злочинну схему, пов’язану з систематичним вимаганням та отриманням хабарів.  

Встановлено, що один із заступників начальника міжрегіонального управління Міністерства юстиції вимагав від керівників структурних підрозділів департаментів виконавчих служб щомісячно 1000 доларів. Натомість він «вирішував» питання щодо зняття арештів, які накладені в рамках виконавчих проваджень. 

До злочинної діяльності він долучив підлеглих - державних виконавців. Зловмисник наполягав, аби половину від зазначеної суми передавали йому особисто. 

Фігуранта та його спільника правоохоронці затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання чергового хабаря. 

Слідчі дії, розпочаті за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, тривають. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Наразі поліцейські проводять обшуки за місцями проживання та роботи осіб, які підозрюються у причетності до скоєння даного злочину.

Національна поліція України

Схожі матеріали