Одна людина загинула, ще троє – отримали поранення: поліція документує наслідки атак рф на Запоріжжі

clock
19.09.2024 10:00

18 вересня військові рф завдали шість ударів з авіації, застосували 67 безпілотних літальних апаратів, здійснили 88 обстрілів з артилерії та реактивних систем залпового вогню по населених пунктах Запорізького, Василівського та Пологівського районів.

Вчора вночі окупанти здійснили чергову атаку (попередньо – КАБами) на села у Запорізькому районі. Пошкоджені домоволодіння у приватному секторі, багатоквартирний будинок, автотранспорт громадян. У результаті авіаудару по Комишуваській та Новоолександрівській тергромадах загинула 74-річна жінка, ще дві жінки 67 років та чоловік 29 років отримали поранення.

Загалом минулої доби під вогнем ворога перебували 13 міст і сіл Запорізької області: Комишуваха, Юльївка, Григорівка, П'ятихатки, Новодарівка, Гуляйполе, Оріхів, Новоандріївка, Роботине, Мала Токмачка, Левадне, Малинівка та інші села регіону. Поліцейські зареєстрували 32 звернення від громадян про пошкоджене житло.

На місцях ворожих влучань правоохоронці зібрали докази воєнних злочинів, скоєних росіянами. Слідчі поліції та СБУ відкрили кримінальні провадження, правова кваліфікація – ч.ч. 1, 2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Національна поліція України

Схожі матеріали