Наслідки атаки на Херсонщину: поранено троє мирних жителів

clock
27.05.2024 11:10

російські військові вкотре атакували цивільну інфраструктуру Бериславського та Херсонського районів з артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню, били з БпЛА та авіації.

Від комбінованих обстрілів противника потерпали Херсон, Новотягинка, Велетенське, Чорнобаївка, Іванівка, Садове, Антонівка, Берислав, Раківка, Високе, Михайлівка та Бургунка.

Внаслідок російських атак пошкоджено 25 об’єктів: 19 приватних будинків, адміністративну будівлю, готель, два складські приміщення та автомобіль.

З авіації противник наносив удари керованими бомбами по Бериславу, Раківці, Високому, Іванівці, Новотягинці та Велетенському. В результаті вибухів пошкоджено приватні будинки та складське приміщення. У Раківці пошкоджено щонайменше вісім житлових будинків, пункт незламності, адміністративну будівлю та автомобіль.

Ввечері армія рф з артилерії здійснила обстріл Михайлівки, зафіксовано близько 15 «прильотів». У власних будинках отримали поранення 80-річний чоловік та 58-річна жінка. Обох постраждалих працівники поліції евакуювали до медичного закладу.

Вночі з реактивних систем залпового вогню ворог бив по Чорнобаївці. Один зі снарядів влучив у приватний будинок, де мінно-вибухову травму та контузію отримала 87-річна жінка. У населеному пункті пошкоджено вісім приватних будинків та складське приміщення.

Під вогневим ударом армії рф перебували і житлові квартали Херсона. Вночі у центральній частині міста ворожі снаряди пошкодили адміністративну будівлю, готель, приватний будинок та автомобіль. З артилерії противник вів обстріли Дніпровського та прибережної зони Корабельного районів.

Відкрито дев'ять проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Національна поліція України

Схожі матеріали