Наслідки атак рф на Херсонщині: одна людина загинула та двоє поранено

clock
25.06.2024 11:00

Ворог не припиняє обстрілювати населені пункти Бериславського та Херсонського районів з артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіації та БпЛА.

Минулої доби від комбінованих атак противника потерпали Херсон, Степанівка, Велетенське, Антонівка, Комишани, Зимівник, Широка Балка, Кизомис, Станіслав, Микільське, Зарічне, Придніпровське, Понятівка, Токарівка, Томина Балка, Бургунка, Ольгівка, Одрадокам’янка, Гаврилівка, Червоний Маяк, Тягинка, Високе, Новоолександрівка, Новоберислав, Михайлівка, Новокаїри та Львове.

Ворожими обстрілами пошкоджено 58 об’єктів: 40 приватних та два багатоквартирні будинки, будівлю торгівельного центру, об’єкти інфраструктури, чотири автомобілі, два гаражі, складське приміщення, дві літні кухні та три господарські споруди.

Вдень по Гаврилівці окупанти завдали близько 40 артилерійських ударів. Один зі снарядів влучив у приватний будинок, де під завалами загинула 71-річна жінка та отримав контузію її 63-річний співмешканець. Працівники поліції евакуювали постраждалого до лікарні та вивезли тіло загиблої для проведення судово-медичної експертизи. У населеному пункті пошкоджено щонайменше три житлові будинки, дві літні кухні та стільки ж господарських споруд.

На світанку противник наніс авіаційні удари сімома керованими бомбами по населених пунктах Тягинської громади. Потужними вибухами пошкоджено дев’ять приватних будинків та територію ферми.

російські військові з безпілотника атакували Понятівку. Поцілили в житловий будинок, де внаслідок вибуху зазнав поранень 52-річний чоловік, у нього контузія, черепно-мозкова травма та уламкове поранення шиї.

В результаті ворожого обстрілу Степанівки, який стався в ніч на 24 червня, пошкоджено 18 приватних та два багатоповерхові будинки, гараж та складське приміщення підприємства з виробництва будівельних сумішей.

У Херсонській міській громаді через атаку з реактивних систем залпового вогню пошкоджено інженерні споруди.

Артилерійським вогнем пошкоджено п’ять приватних будинків, автомобіль, гараж, господарські споруди та об’єкти інфраструктури на території Дар’ївської, Білозерської, Станіславської та Тягинської громад.

Внаслідок атак ворожих дронів пошкоджено чотири будинки, автомобіль та відбулася пожежа на відкритій місцевості у Михайлівці, Високому, Новоолександрівці, Микільському, Кизомисі та Комишанах.

Дніпровський район Херсона потерпав від ударів військ рф із артилерії та безпілотників. Вибухами пошкоджена будівля недіючого нині торгівельного центру та два автомобілі.

На місцях ударів працювали усі профільні служби, документували наслідки атак та допомагали постраждалим.

Відкрито 17 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України. 

Національна поліція України

Схожі матеріали