На Житомирщині судитимуть організаторів каналу постачання наркотиків до виправної колонії

clock
22.06.2023 17:15

Обвинувальний акт стосовно дев’яти учасників угруповання скеровано до суду. Їм може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У листопаді 2022 року оперативники управління стратегічних розслідувань в Житомирській області спільно зі слідчими поліції області викрили утриманців виправної установи в організації наркобізнесу. Організував діяльність 38-річний утриманець колонії, засуджений за умисне нанесення тілесних травм, що спричинили смерть. Його спільники засуджені за різними статтями Кримінального кодексу: шахрайство, крадіжки, грабежі, виготовлення та продаж наркотиків.

Також до протиправної діяльності були залучені раніше судимі особи, які перебували на волі. За їхньої допомоги до установи потрапляли наркотичні засоби та розповсюджувалися серед утриманців.

Наразі обвинувальний акт за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури стосовно дев’яти фігурантів скеровано до суду. Дії обвинувачених кваліфіковані за кількома статтями Кримінального кодексу України:

- за ч. 2, ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 307, (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів),
- ч. 3 ст. 321, ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів).

За скоєне фігурантам може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Національна поліція України

Схожі матеріали