На Херсонщині через російську агресію постраждали цивільні, пошкоджено медичний та навчальні заклади, знищено 50 гектарів врожаю пшениці

clock
02.07.2024 12:45

Російська окупаційна армія продовжує застосовувати тактику терору і веде обстріли численних цивільних об’єктів деокупованого правобережжя Херсонщини. Упродовж доби війська рф завдали ударів із реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, авіації та БпЛА.

Окупанти нанесли удари чотирма авіаційними бомбами по Гаврилівці, вибуховою хвилею пошкоджено дитячий садочок та сім приватних будинків. З авіації атакували і Бургунку, обійшлося, на щастя, без постраждалих.

У Зміївці російські військові скинули три вибухові пристрої із дрона на церкву, через що там виникла пожежа. Обстрілом та вогнем пошкоджено дзвіницю, покрівлю та вікна.

З артилерії ворог обстріляв Антонівку, пошкоджено приватний будинок, вибухову травму та уламкове поранення передпліччя отримала 97-річна жінка. У стані середньої тяжкості потерпілу доставили до лікарні. Селище перебувало і під атакою російських безпілотників, внаслідок скидання вибухівки пошкоджено житловий будинок.

Атака БпЛА спричинила загоряння поля з пшеницею біля Урожайного, вогнем знищено 50 гектарів врожаю.

На території лісництва у Великоолександрівській громаді відбулося загоряння сухостою на площі 100 гектарів. Ймовірною причиною пожежі є детонація вибухонебезпечного предмета, адже на ділянці велися бойові дії та вона ще замінована. Вогонь загасили працівники ДСНС.

Вдень через артобстріл Корабельного району Херсона пошкоджено вікна в лікарні, два багатоповерхові, три приватні будинки та об’єкт критичної інфраструктури. Постраждали двоє жінок віком 45 і 75 років, лікарі надали їм допомогу на місці.

З артилерії ворог обстріляв і Дніпровський район. Пошкоджено багатоповерховий, три приватні будинки та травмовано 59-річну жінку, в неї мінно-вибухова травма та контузія.

Після опівночі російські військові здійснили комбінований обстріл центральної частини Херсона, по житлових кварталах били з артилерії та РСЗВ. Прямим влучанням окупанти зруйнували триповерховий головний корпус вищого навчального закладу, там виникла масштабна пожежа. В епіцентрі ударів пошкоджено гімназію та об’єкти інфраструктури, адміністративну будівлю, два багатоповерхові будинки і три автомобілі. Рятувальники, що приїхали гасити пожежі потрапили під повторний обстріл. На щастя, ніхто не постраждав.

На місцях обстрілів працювали поліцейські, які обстежували території, збирали та фіксували речові докази російської агресії проти мирного населення.

Національна поліція України

 

Схожі матеріали