Медіа про нас: Історія сапера про бойові завдання поблизу Чорнобаївки, важке поранення і реабілітацію (ВІДЕО)

clock
27.06.2024 18:30

Юрій Кучер сапер Національної гвардії України. В перші дні повномасштабного вторгнення він здійснював мінування прикордонної території.

«Наша основна задача була замінувати посадки, дороги та мости, щоб не дати ворогу змогу захопити нашу територію», – пригадує гвардієць Юрій.

Згодом, коли Сили оборони звільнили українські землі у Харківській та Херсонській областях, військовослужбовець розміновував звільнені території.

В липні 2023 року, разом зі своїми побратимами, Юрій вийшов на чергове бойове завдання до населеного пункту Чорнобаївка, де було багато нерозірваних боєприпасів. Під час цього завдання гвардієць отримав важке поранення.

«Я працював зі щупом, прощупував місцевість, після чого стався вибух. Побратими надали першу домедичну допомогу та здійснили евакуацію», – пригадує Юрій.

Гвардієць переніс більше десятка операцій, під час яких лікарі видалили з тіла гвардійця близько сотні осколків.

 «Близько сотні осколків витягнули з мого тіла. Вони були всюди: в кінцівках, паху, обличчі та очах. Я їх зберігаю у маленькій баночці. Шкода, що ще всі не витягнули – деякі розміщені дуже глибоко», – розповідає гвардієць.

Нині він чекає на операцію на лівому оці, на яке не бачить.

Більше про бойовий шлях сапера-нацгвардійця, дивіться у сюжеті Суспільного:

Національна гвардія України

Схожі матеріали