Леонід Тимченко: «Через додаток «Дія» вже перереєстровано онлайн близько 122 тисяч транспортних засобів»

clock
25.06.2024 18:00

Про це заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко повідомив в прямому етері Національного телемарафону «Єдині новини».

«Із 20 грудня минулого року, коли була запроваджена ця послуга Головним сервісним центром МВС, станом на сьогодні перереєстровано близько 122 тисяч транспортних засобів. Коли ми називаємо таку цифру, ми завжди говоримо про двох громадян: це покупець і продавець. Тобто фактично 244 тисячі громадян вже не звертались в сервісні центри, а отримали послугу самостійно онлайн», - заначив Леонід Тимченко.

Він наголосив, що в даному разі цифровізація зазначеної послуги допомагає убезпечити людей від перебування в місцях скупчення, що важливо для східних та південних регіонів, де часто повітряні тривоги і під час них люди не можуть перебувати в сервісних центрах МВС.

Наразі рівень перереєстрації транспортних засобів відповідних категорій через Дію становить менше 50%, але динаміка йде на зростання.

«Не можуть скористатися цією послугою громадяни, у яких є, наприклад, обтяження, або транспортний засіб не пройшов сертифікацію, або, якщо йдеться про експертизу і перевірку самого транспортного засобу і всіх агрегатів по пошукових базах, то, можливо, або двигун вказаного автомобіля, або запчастина, або сам автомобіль може знаходитись в базах розшуку», - звернув увагу Леонід Тимченко.

Він нагадав, що через мобільний застосунок "Дія" можливо оформити договір-купівлі продажу транспортного засобу в електронній формі з подальшою його перереєстрацією на нового власника, дохід від продажу якого не підлягає оподаткуванню, а саме: мопеди, мотоцикли, легкові автомобілі (зокрема, і мікроавтобуси на 8 пасажирських місць плюс 1 водійське).

Решта більш габаритних транспортних засобів наразі можуть бути перереєстровані лише в сервісних центрах МВС.

У перспективі, зазначив заступник Міністра, і ці категорії можна буде перереєстровувати онлайн. 

«Ми рухаємось у цьому напрямку», - підсумував Леонід Тимченко.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали