Катерина Павліченко: з початку повномасштабного вторгнення було зафіксовано близько 60 сигналів про можливу торгівлю людьми, де жертвами є українці

clock
08.08.2024 18:30

Про це заявила заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко в інтерв’ю «Укрінформ».

Ці сигнали надходили каналами Європолу, зокрема, з Бельгії, Данії, Ірландії, Латвії, Румунії, Польщі, Нідерландів, Німеччини. Вся ця інформація перевіряється, досліджується, і не вся вона є підтвердженою.

«Тут потрібно розуміти, що все, що вчиняється на території інших держав, є в підслідності поліції тієї чи іншої країни. Тому наші громадяни, які за кордоном, відповідно найперше звертаються до поліції тієї держави, де вони перебувають, якщо вони постраждали від певних злочинів», - говорить в інтерв’ю Катерина Павліченко.

Інколи українці, що за кордоном, звертаються на дипломатичні установи, а з дипломатичних установ інформація вже направляється до Нацполіції України для перевірки. Заступниця Міністра пояснює, що коли наші громадяни звертаються до місцевої поліції іншої країни щодо потрапляння в торгівлю людьми, то українська поліція може й не отримати ці дані, бо вони залишаються у правоохоронних органах тієї держави, де перебуває людина.

«Важливо зрозуміти, що інформація про жертву торгівлі людьми охороняється тією державою, куди повідомляються ці дані. Тобто в інших країн є свої закони, які захищають цю інформацію від поширення, є певна конфіденційність. До того ж якщо в особи вже є встановлений статус жертви у кримінальній справі, то це взагалі таємниця слідства, і це теж потрібно враховувати», - резюмує Катерина Павліченко.

Повне інтерв’ю можна прочитати за посиланням.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали