Ігор Клименко про вбивство Ірини Фаріон: Затриманий готувався як мінімум два місяці

clock
25.07.2024 17:27

Про це Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив у прямому етері Національного телемарафону «Єдині новини».

Зокрема, за словами Міністра, підозрюваний у злочині придбав панаму, яка на ньому була, ще в травні 2024 року.

«Це задокументовано, як і купівля всього іншого одягу. Тому він готувався як мінімум два місяці до скоєння цього злочину. А можливо й інших злочинів. Але це вже покаже слідство під час проведення відповідних слідчих та процесуальних дій», - зазначив Ігор Клименко.

На переконання очільника МВС доказова база, яка була зібрана правоохоронцями, достатня для того, щоб було пред’явлено затриманій особі відповідне звинувачення.

Міністр наголосив, що для затримання підозрюваного у вбивстві оперативні служби, підрозділи кримінального аналізу, слідства працювали безперервно 139 годин.

«Було прочесано підрозділами  Національної поліції і Національної гвардії 100 гектарів територій. Опитано сотні свідків, оброблено й розшифровано десятки терабайтів інформації з сотень відеокамер спостереження», – зазначив він.

На кордоні було перевірено близько 58 тисяч осіб відповідного віку, які виїжджали за межі нашої держави.

Міністр нагадав, що підозрюваний - 18-річний уродженець міста Дніпро.

«Ми відслідкували його розвідку, ми відслідкували його рух, пересування, ми відслідкували, як він переодягався, яким чином змінював походку, яким чином змінював маршрути пересування, як мінімум він змінював три рази місця проживання», - зазначив Ігор Клименко.

Міністр повідомив, що правоохоронці розглядають версії мотиву злочину, які вже озвучували – це і можливий російський слід, це і громадська діяльність жертви, і особиста неприязнь до неї. Він припустив. що може бути ще якась версія.

Ігор Клименко ще раз висловив співчуття рідним, колегам та близьким загиблої.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали