Гаджетів на 1,8 млн грн, 2 кг наркотиків та 12 порушників: ситуація на кордоні

clock
15.12.2023 16:50

Прикордонники на кордоні з Польщею виявили партію незадекларованих гаджетів. 30-річна мешканка Львова їхала в Україну автомобілем "Додж". Для проходження контролю громадянка обрала смугу руху "зелений коридор".Та автомобіль скерували на додаткову перевірку. Під час спільного з оперативними співробітниками огляду у багажному відділенні виявили 219 смартфонів. Товар вилучено, орієнтовна вартість складає 1.8 мільйони гривень.

Тим  часом на Рівненщині за допомогою службового собаки виявлено 2 кг наркотиків. У рамках взаємодії поліцейські долучили до проведення обшуків інструктора-кінолога Житомирського прикордонного загону зі службовою собакою Дорою. Вона натренована на пошук наркотиків. За результатом проведення заходів, спанієль Дора в приватному домоволодінні фігуранта справи, в різних потаємних сховках, виявила майже 2 кг речовини рослинного походження, попередньо канабісу.

Знахідки вилучено для проведення відповідних експертиз. Кінологом-прикордонником разом із Дорою за цей рік вже виявлено понад 10 кг різних наркотичних речовин.

Окрім того на кордоні із Молдовою за допомогою дрона з тепловізором прикордонники затримали групу порушників. Вони намагались перетнути державний кордон неподалік села Унтилівка Роздільнянського району. Попри те, що вони ховались у лісосмузі, усіх чотирьох прикордонники доволі швидко виявили. Оператор дрона чітко скорегував дії прикордонного наряду. В результаті  - чоловіків затримано та складено адмінпротоколи . Порушники - жителі Харківської, Рівненської та Черкаської областей. Аби потрапити до сусідньої країни, скористались тeлеграм-каналом. За послугу - без проблем дістатися по той бік кордону, кожний з них мав сплатити "консультанту" із месенджера по 60 тисяч гривень. 

Загалом за добу 14 грудня західні кордони України з ЄС та Молдовою (у Чернівецькій області) перетнули 67 тисяч осіб. 

З України вибули - 36 тисяч осіб. 21 тисяча з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови.

До України прослідували - 31 тисяча осіб, 28 тисяч з них - громадяни України.

За спробу незаконного перетину державного кордону України затримано 12 осіб.

Державна прикордонна служба України


 
 
 
 
 

Схожі матеріали