Евакуація під ударами ворожих БпЛА: поліцейські Херсонщини вивезли з Михайлівки літнього чоловіка (ВІДЕО)

clock
18.07.2024 10:00

Під постійними атаками російської армії працівники поліції продовжують вивозити цивільне населення з прибережних населених пунктів правобережної Херсонщини.

Чергова операція з порятунку 84-річного чоловіка із Михайлівки Бериславського району мало не завершилася трагедією, коли поліцейських росіяни цілеспрямовано атакували дронами типу «FPV».

До повномасштабного вторгнення у Михайлівці мешкало понад тисяча людей. З окупації село звільнили у жовтні 2022 року і відтоді місцеве населення потерпає від російських атак, нині там залишилося трохи більше 30 жителів, переважно літнього віку.

Михайлівка розташована на узбережжі Дніпра в межах досяжності російської артилерії, авіації, РСЗВ та безпілотників. Щоразу ризикуючи життям, працівники поліції вивозять звідти поранених, загиблих та тих, хто вже не витримує постійних вибухів.

У таких населених пунктах, де поруч тривають бойові дії та перекриті траси для цивільних автомобілів, поліцейські лишаються чи не єдиною надією для місцевих мешканців на порятунок.

Так, після чергового обстрілу російські снаряди знищили будинок 84-річного чоловіка. На щастя, він не постраждав і попросив старосту організувати евакуацію. На допомогу чоловіку на броньованому автомобілі вирушили працівники сектору поліцейської діяльності №1 (Нововоронцовка).

На в’їзді до населеного пункту правоохоронці помітили ворожий БпЛА-розвідник. За кілька секунд інший дрон (імовірно, типу «FPV), ударив по одному з будинків.

Двоє поліцейських вийшли з автомобіля, щоб забрати чоловіка, який хотів виїхати, проте відразу почули в небі ще один ударний безпілотник.

FPV вибухнув у метрі від броньованого автомобіля. Водій саме їхав передати місцевим гуманітарний вантаж – питну воду та продукти. На щастя, ніхто не постраждав.

У цей же час один із поліцейських відкрив вогонь із рушниці по розвідувальному дрону й той полетів із місця евакуації.

Тоді правоохоронці максимально швидко забрали літнього місцевого жителя й вивезли його з Михайлівки.

Поліцейські змогли дістатися до завчасно обумовленого безпечного місця, де передали літнього чоловіка його рідним. На рахунок цієї групи додалося ще одне врятоване життя.

Національна поліція України

Схожі матеріали