10 років стійкості: інтерв’ю з командиром бригади «Спартан» (ВІДЕО)

clock
12.06.2024 12:45

Сьогодні підрозділ відзначає 10 років боротьби за Незалежність. Командир бригади Олексій Хільченко розповів про досягнення військової частини за цей час, виклики яких бригада зазнала під час становлення та розвитку, і як вона їх подолала.

11 червня 2014 року у Харкові було створено 3 бригаду оперативного призначення Національної гвардії України для відсічі збройної агресії рф. За свою десятилітню історію військовослужбовці підрозділу ефективно давали відсіч противнику на різних напрямках. 

Командир бригади Олексій Хільченко розповідає, що підрозділ показав визначні досягнення із початку російського вторгнення в Україну 2022 року. 24 лютого весь особовий склад швидко мобілізувався і здійснили охорону та оборону міста Харкова.

«Прийняли бій незалежно від того, що у нас знаходився особовий склад строкової служби, військовослужбовці контрактної служби, прибували мобілізовані, тобто, взагалі три різні категорії військовослужбовців, які при відбитті противника один одного доповнювали та навчали. Під час навали окупантів у Харкові, бійці не допустили ворога в місто та почали їх відбивати на окружній дорозі», - каже командир бригади «Спартан». 

Ще одним із найтяжчих моментів, та в той же час найвизначніших у історії підрозділу Олексій вважає Запорізький контрнаступ.

«Бригада брала участь, не в обороні, не в здійсненні відбиття наступу противника, а вже виконання завдань під час контрнаступу. Особовий склад себе дуже-дуже добре показав себе», - згадує Олексій Хільченко.

Чоловік розповідає, що від початку повномасштабної війни і на даний час повністю змінився вид ведення бою, все переключається з піхоти на дрони, як наземні, так і БпЛА, FPV-дрони, тому наразі бригада розвиває нові методи управління війни і знищення противника. Вдосконалює підготовку бойової роботи особового складу. Проводяться заняття, максимально наближені до ведення бойових дій.

У взаємодії з підрозділами Збройних Сил України бригада продовжує мужньо боронити Україну, захищає нашу землю і людей, стоять на сторожі миру та справедливості.

На запитання про перемогу командир бригади «Спартан» зазначив, що найперша і найближча перемога - повернення особового складу з позицій.

Детальніше у інтерв’ю.

Національна гвардія України 

Схожі матеріали