Контраст
Шрифт

Держприкордонслужба отримала два нові французьких гелікоптера Н-125 Airbus Helicopters

clock
20.11.2021 13:38

Сьогодні до Києва прибули два гелікоптери Н-125 французького виробництва компанії Airbus Helicopters. Ними укомплектують авіаційні підрозділи ДПСУ, які нестимуть службу на ділянці кордону з Білоруссю.


Державна прикордонна служба України з січня 2020 року вже отримувала два гелікоптери типу Н-125. Нові машини, які прибули сьогодні, краще укомплектовані. Їх оснащено супутниковими передавачами, гучномовцями, системами цифрового зв'язку, спеціалізованими авіаційними прожекторами, камерами з високою роздільною здатністю Flir, електричними лебідками та аварійним плавучим спорядженням.

"Сьогодні прикордонники отримали чергові два гелікоптера Н-125, які допомагатимуть охороняти державний кордон. Їх оснащено найбільш сучасним обладнанням. Воно дозволяє вдень та в ночі контролювати рубежі держави на багато кілометрів за рахунок спеціалізованих камер та пошукового прожектора. Відео з камер можна відразу передавати в наземний командний пункт. Це потужне посилення ДПСУ, а безпека кордонів - на сьогодні є для МВС одним з основних пріоритетів",- розповів заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Гончаров. 


Досвід отриманих перших двох легких гелікоптерів у 2020 році показав економічність та ефективність їхнього застосування в цілях охорони державного кордону (загальний наліт перших двох машин складає близько 900 годин.)

 

Н-125 - це одні з кращих машин у своєму класі. У 2005 році гелікоптер такої модифікації побив світовий рекорд і здійснив посадку на горі Еверест на рівні 8 тисяч 850 метрів над рівнем моря.

Нагадаємо, постачання гелікоптерів Airbus здійснюється відповідно до угоди між Урядом України та Урядом Французької Республіки для створення Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні. 29 серпня 2018 року між Міністерством внутрішніх справ України та компанією Airbus Helicopters було укладено відповідний контракт. За його умовами всього заплановано поставку 24 гелікоптерів даного типу.

 

Департамент комунікації МВС України 

QA4LNVfzkO0F65WEluAPzDQIe2d5uXipy7K3fnXY.jpg

IOV97Y1VsB3urgfX6JVmncr8hIFEOad8Z1gftAI5.jpg

cCe9mLNSLGHN9UWvF2tbnD6mH9cGB1T7mPFF2IBz.jpg

IinqhSGFg5vb21LNEAix4jwQoKTNXEnWcdYvpQn1.jpg

tyKRMpRBZPShDTmqk6ASUyp8sHnJw6BwSpF36tvK.jpg

Схожі матеріали
Діяльність