У Головному медичному центрі МВС України пройшли консультації з американськими та австралійськими медиками

clock
07.05.2024 17:00

Bпродовж тижня хірурги зі США та Австралії консультували українських лікарів щодо проведення щелепо-лицевих операцій українським військовим. 

Іван Яворський, керівник Головного медичного центру МВС України, на базі якого проводилися консультації, відзначив, що ця  ініціатива надихає не тільки наших лікарів, а й бійців продовжувати боротися. 

"Обмін досвідом допомагає підвищити кваліфікацію медичного персоналу та забезпечити краще відновлення поранених захисників, які віддано служать нашій країні,"- підкреслив Іван Яворський.

Хірургічні втручання у випадках травм обличчя та шиї вимагають значної експертності та професіоналізму, а також доступу до передових методів лікування. Співпраця зі світовими фахівцями в цій сфері дозволяє українським медикам вдосконалювати свої навички та використовувати нові підходи до лікування.

Під час обговорення результатів роботи іноземних колег голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький зазначив, що через повномасштабну війну в країні значно збільшилася потреба в проведені хірургічних втручань, реабілітації та протезуванні. 

«Наразі діють декілька програм з протезування кінцівок, менше – щодо відновлення пораненого обличчя. Хоча саме обличчя, яке нічим на полі бою не прикрите, одним із перших страждає у бою», - наголосив народний депутат. 

Наприкінці своєї місії медики зі США та Австралії отримали подяки від очільника МВС Ігоря Клименка за важливий для лікарів обмін досвідом та вклад у відновлення українських захисників.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали