СВІТОВА ПІДТРИМКА. Міжнародна допомога

clock
20.01.2024 00:00

МВС України вдячне нашим міжнародним партнерам і друзям за постійну й вагому підтримку та допомогу впродовж двох років повномасштабної війни. Особливо в частині розмінування територій. Адже 30% території України наразі забруднені вибуховими предметами – нерозірваними боєприпасами та мінами.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну від Республіки Корея для ДСНС вже надано 200 автомобілів пікап SsangYong, 10 машин механізованого розмінування MV-4 та MV-10, 2 спеціальні аварійно-рятувальні автомобілі з маніпулятором, автомобіль швидкої медичної допомоги, металодетектори, піротехнічне обладнання та спорядження, металеві та надувні гумові човни, генератори.

20 листопада 2023 року Японія надала нашим рятувальникам 40 спецавтомобілів, 50 ручних міношукачів, а також контейнери та рідину для гасіння вогню. 9 вересня минулого року японські друзі передали українським саперам ДСНС 24 вантажні автомобілі з крановою установкою ISUZU. 

За підтримки урядів Німеччини та Великої Британії влітку минулого року Міжнародна організація з міграції передала рятувальникам допомогу для ліквідації наслідків підтоплень на Херсонщині внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС. До складу допомоги увійшли 43 човни та двигуни, 11 насосів, 2000 пожежних рукавів та інше обладнання для ДСНС.

За ініціативи Міністерства внутрішніх справ України та у співпраці з дитячим фондом ООН "UNICEF" 10 областей України в жовтні минулого року отримали 15 мобільних класів безпеки.

У цих мобільних класах безпеки діти здобувають знання щодо загроз, які несуть міни та вибухонебезпечні предмети, а також вивчають правила безпеки та поведінки у таких випадках. Адже Україна є однією із найбільш замінованих країн світу. 174 тисячі квадратних кілометрів перебувають під мінним забрудненням або під забрудненням нерозірванних мін та снарядів.

У вересні 2023 року 30 транспортних засобів Державне МВС Баварії (ФРН) передало системі Міністерства внутрішніх справ України. Вся ця техніка розподілена в системі внутрішніх справ: для прикордонників, найгвардійців та поліцейських.

У рамках цього пакету допомоги підрозділам МВС України раніше було передано поліцейські та пожежні автомобілі, мотопомпи, аварійні генератори, спальні мішки, польові кухні та комунікаційне обладнання. Невдовзі надійде наступний пакет гуманітарної допомоги від німецьких колег у вигляді транспортних засобів.

А минулого літа естонські колеги передали допомогу, яка посилить спроможності ДСНС у сфері підводного розмінування. Йдеться про понад 90 металошукачів та 4 спеціалізованих автомобілі.

16 лютого 2024 року в Ситуаційному центрі МВС України відбулася церемонія передачі технічної допомоги США для слідчих підрозділів Нацполіції. Йдеться про 66 автомобілів, 250 дронів, 9 систем 3D наземного лазерного сканування з програмним забезпеченням та ДНК-лабораторію. Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко подякував владі США та особисто Надзвичайному та Повноважному Послу Бріджит Брінк за всеосяжну допомогу Україні упродовж двох років повномасштабної війни. Він зазначив, що за цей час відділ з правоохоронних питань Посольства США передав органам системи МВС допомоги на понад 287 мільйонів доларів.

Польща від початку вторгнення передала рятувальникам ДСНС майже 300 одиниць пожежно-рятувальної техніки. Також понад три десятки пожежно-рятувальних авто надала Франція

Іспанія відправила в Україну польовий мобільний госпіталь для прикордонників, які несуть службу на передовій.

А від Швейцарії Експертна служба МВС України отримала три автоматизовані системи для встановлення генетичного профілю RapidHIT ID.

Ірландія  надала Україні нелетальну допомогу на понад 170 мільйонів євро та активно включилася в процес розмінування.

Швеція надала українським рятувальникам квадроцикли, мотопомпи, генератори, рукави, спецодяг та інше обладнання, що буде спрямоване на ліквідацію лісових пожеж. Норвегія передала українським прикордонникам мобільний комплекс радіаційного контролю.

24 лютого 2024 року, у другу річницю повномаштабної війни, Європейський союз та Німеччина передали на потреби українських поліцейських 30 позашляховиків. Ці автомобілі будуть працювати на деокупованих територіях України.

Це не весь перелік того, що впродовж двох років було надано силам і підрозділам МВС України країнами вільного світу. 

Ми щиро вдячні за допомогу і підтримку! Спільними зусиллями наближаємо нашу Перемогу. 

 

 

Схожі матеріали