Опір і рішуча відповідь російським окупантам

clock
07.03.2022 12:00

26 лютого очільник МВС Денис Монастирський опублікував допис і відео на своїй сторінці у фейсбук: 

Вітаю всіх. Я в Києві. Працюємо й організовуємо повністю оборону від ДРГ, видачу зброї. Видано понад 25 тис. одиниць зброї і близько 10 млн патронів, РПГ, гранат.
Київ однозначно буде захищатися! Захищатися та битися до останнього!
Хочу відзначити самоорганізованість наших людей – не тільки в Києві, а по всій Україні.
Пишаюсь і бачу, як люди захищають свої містечка, свої села, свої вулиці, свої будинки. Самоорганізовуються, щоб не було жодних мародерств та грабежу, тому що поліція зараз працює, у тому числі, і над протидією ДРГ. 

6 березня бійці зі спецпідрозділу КОРД Київської області знищили гранатометами два танки. Зброя в руках професіоналів веде нас до перемоги. "Дякую вам, хлопці, ви кращі! Так тримати! Слава Україні!", - написав Міністр у своєму фейсбуці. Адже поряд з бійцями ЗСУ на всіх оперативних напрямках пліч-о-пліч стали на захист України нацгвардійці, прикордонники і поліцейські, а рятувальники ДСНС стали янгодами-охоронцями, які долали наслідки ворожих обстрілів і рятували людей з вогню пожеж та з-під завалів. 

Станом на 7 березня Національна поліція України оприлюднила зведену інформацію по Київщині:

Надважка ситуація залишається у Бучі, Ірпені та Дмитрівці, що на Бучанщині. Тривають бої, спостерігається гуманітарна криза. Під час обстрілу  Макарова пошкоджені школа, дитсадок, хлібзавод та житлові будинки.  

На Фастівщині близько 5 години ранку ворог за допомогою ГРАДів обстріляв частину Ясногородки. Також авіаудар здійснено у центр Бишева. Пошкоджена будівля аптеки.

У Броварах та на Фастівщині поліція затримала мародерів, які обкрадали приватні будинки.

У селах Мокрець та Заворичі Броварського району активно пересувається ворожа техніка. У Перемозі Баришівської ТГ ведеться бій.

На Вишгородщині продовжується евакуація населення.

На Білоцерківщині, Обухівщині,  Бориспільщині ситуація контрольована.

Правоохоронці продовжують нести службу в режимі 24/7 і готові завжди прийти на допомогу громадянам. 

Схожі матеріали