Реформування сектору цивільної безпеки в Україні: поліцейські взяли участь у програмі КМЕС «Цифровий детектив»

clock
19.04.2024 11:00

18 квітня кіберполіцейські та працівники Департаменту кримінального аналізу Нацполіції отримали обладнання та програмне забезпечення в рамках програми «Цифровий детектив». 

На заході, організованому КМЕС, були присутні співробітники Національної поліції України, АРМА, Національного антикорупційного бюро України, Національної академії внутрішніх справ, Одеського університету внутрішніх справ та Державного науково-дослідного інституту МВС України. Учасники обговорили реформування сектору цивільної безпеки в Україні та співпрацю в умовах воєнного стану.

«Працівниками Департаменту кіберполіції на постійній основі використовують знання та навички, отримані в програмі «Цифровий детектив». Зокрема, впроваджено алгоритми ідентифікації військових злочинців: встановлено військовослужбовців російської федерації, які приймали участь у воєнних діях на території України з подальшою структуризацією інформації у вигляді досьє, що є важливим етапом у розслідуванні злочинів та притягненні винних осіб до відповідальності», - розповів очільник кіберполіції Юрій Виходець.

Також, поліцейські успішно пройшли курси на платформах CompTIA та OffSec, отримавши нові знання в галузі OSINT (пошук даних з відкритих джерел), програмуванні та цифрової криміналістики та безпеки. Цей досвід імплементовано в систему підготовки фахівців і аналітичних підрозділів Нацполіції.

«Один із пріоритетів служби, функція, яка покладена на Департамент кримінального аналізу - це провадження поліцейської діяльності керованою аналітикою і реалізація проєкту SOCTA - ключовий стратегічно-аналітичний документ, присвячений боротьбі зі злочинністю, який було розроблено Європолом. Хочу подякувати за технічну допомогу, тренінги, навчання, які проходять наші фахівці», - зазначив начальник Департаменту кримінального аналізу Національної поліції України Роман Бутко.

Голова АРМА Олена Дума висловила подяку КМЄС за вагомий внесок у розвиток антикорупційних органів України.  

«Саме надані вами зокрема для АРМА програмні продукти, навчання і можливості є безцінними у виявленні і розшуку активів. Я впевнена, завдяки вашій допомозі ми зможемо ще ефективніше удосконалити роботу Агентства у сфері антикорупційної боротьби та цифрових розслідувань», - наголосила Олена Дума.

Департамент кіберполіції

Національної поліції України

Схожі матеріали