Реформи та діяльність. ПЛАНИ. ДІЇ. РЕЗУЛЬТАТИ

clock
31.12.2023 14:15

Наприкінці 2023 року МВС розпочало проєкт "ПЛАНИ. ДІЇ. РЕЗУЛЬТАТИ", у якому розповідає про виклики, здобутки та реформи, які проводились упродовж року. Деякі з них вже зазначені на сторінці "Повномасштабна війна", але про інші масштабні успіхи йтиметься у цій статті.  

10 листопада Кабінет Міністрів України затвердив порядок, за яким українці можуть складати теоретичний іспит для отримання посвідчення водія без обов’язкового навчання в автошколі.

Майбутні водії матимуть вибір: вивчати правила дорожнього руху в автошколі або самостійно опановувати теорію. Аби скласти теоретичний іспит, необхідно звернутись до будь-якого зручного сервісного центру МВС. Згодом така послуга буде доступна і через ЦНАП.

МВС запустило 7 автошкіл для осіб з інвалідністю на базі вищих навчальних закладів системи МВС. За майже пів року роботи посвідчення водія категорії «В» отримали 22 особи з інвалідністю, а загалом розпочали навчання 83 людини. 

"Ми не зупиняємося. І у межах проєкту розпочали пілот підготовки водіїв транспортних засобів категорії С1. Плануємо розширювати мережу наших автошкіл, адже створюємо не просто безпечну країну, а державу з доступними і комфортними послугами для всіх людей", - зазначив Ігор Клименко

Державна міграційна служба продовжує реалізовувати проєкт зі швидкого забезпечення українських громадян паспортними документами за кордоном. 

За майже півтора року від старту проєкту, працівники ДП «Документ» оформили близько 600 тисяч паспортних документів. З них - понад 150 тисяч ID-карток та понад 420 тисяч закордонних паспортів. Більш як 100 тисяч українців, які вимушено перебувають в країнах ЄС, скористалися послугою одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорта. Оформити паспортні документи за кордоном українські громадяни мають можливість у Польщі, Словаччині, Чехії, Туреччині, Німеччині, Іспанії та Італії.

Послуга доставки посвідчення водія діє вже у 17 країнах Європи. За майже 3 місяці від запровадження сервісу, МВС отримало близько 3 тисяч заявок на виготовлення водійських документів. Найбільший попит у Польщі Замовлення можна зробити в декілька кліків. Міжнародна доставка здійснюється у терміни близько 15 днів.

Цю послугу МВС України запустило 20 грудня у співпраці з Мінцифрою.  Мінімум бюрократії, зменшення корупційних ризиків. Перевірка авто та користувачів здійснюється автоматично. Швидко та зручно. Договори купівлі-продажу укладаються прямо у смартфоні. Послуга доступна для переоформлення легкових авто, мотоциклів та мопедів. 

Проєкт з навчання дітей у мобільних класах безпеки був запроваджений у жовтні 2023 року. Це спеціально оснащені транспортні засоби, де поліцейські та рятувальники розповідають про правила поведінки в умовах війни. 15 пересувних класів безпеки, які перш за все працюють у тих районах та громадах, де через загрозу обстрілів учні не можуть повноцінно навчатися у школах. Майже 25 тисяч дітей вже відвідали уроки в таких пересувних класах безпеки. 10 тисяч з них – пройшли навчання упродовж грудня минулого року. 

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що МВС планує відкрити навчальні заклади для дітей поранених або загиблих працівників та військових. Вони будуть для дітей, які втратили одного з батьків. Діти, які там навчатимуться, отримуватимуть допомогу, супроводження та підготовку до вступу в заклади вищої освіти МВС.

Підтримка, допомога та відновлення бійців системи МВС – у пріоритеті. Одним із напрямків є реабілітація бійців, які під час виконання завдань на передовій втратили зір. Майже місяць бійці у реабілітаційних центрах МВС проходять курс адаптації - навчаються орієнтуватись у просторі, готувати, використовувати побутові прилади. Також опанувують спеціальні мобільні додатки, аби повноцінно користуватися гаджетами.

У 2023 році МВС продовжило працювати над розбудовою комплексних інтеграційних платформ відеоспостереження. Наразі в єдину платформу інтегровано більше 8 тисяч відеокамер. Звісно, там, де це можливо в умовах воєнного часу. У планах – долучити всі понад 50 тисяч встановлених нині. В тому числі – більше 7 тисяч інтелектуальних. Побудова безпечного громадського середовища є одним із пріоритетних напрямків роботи МВС. І розбудова комплексної системи відеоспостереження є ключовою в цьому процесі. 

Не зупиняємось. Працюємо. Захищаємо.

 

Схожі матеріали