Повернення командирів «АЗОВ» з Туреччини

clock
08.07.2023 19:00

8 липня 2023 року. Першим про повернення бійців АЗОВ повідмив Президент Володимир Зеленський: "Повертаємося додому з Туреччини й повертаємо додому наших героїв – повернення командирів «Азова»

«Українські воїни Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко, Денис Шлега нарешті будуть із рідними», - написав Президент.

Разом з Президентом на борту літака з поверненням наших Героїв привітав і Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Україна повернула на батьківщину п’ятьох захисників «Азовсталі», які перебували в Туреччині після звільнення з російського полону. За результатами переговорів із турецькою стороною Україна повернула на батьківщину військових – захисників «Азовсталі»: командира окремого загону спеціального призначення Національної гвардії «Азов» Героя України Дениса Прокопенка, його заступника Святослава Паламаря, виконувача обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергія Волинського, старшого офіцера «Азова» Олега Хоменка та командира 12-ї бригади Нацгвардії Дениса Шлегу.

Військові перебували в Туреччині після звільнення з російського полону у вересні 2022 року.  Президент Володимир Зеленський зустрів захисників в аеропорту Стамбула.

«Вітаю вас! Ви – наші герої. Дуже радий вашому поверненню на батьківщину. Слава Україні!» – сказав Глава держави. На борту літака Володимир Зеленський поспілкувався із захисниками «Азовсталі» та подякував за їхню мужність та стійкість.

Ми своє слово ще скажемо: звільнені командири захисників "Азовсталі" повернуться на фронт - заявив командир "Азова" Денис Прокопенко. 

"Я глибоко впевнений, що армія – це командна робота, і від сьогодні ми разом з вами продовжимо боротьбу, ми обов'язково своє слово ще скажемо в бою.

Найголовніше – що українська армія перехопила стратегічну ініціативу на лінії фронту і з кожним днем ми просуваємося вперед, знищуємо ворога, звільняємо тимчасово окуповані території.

І ми зробимо все можливе і неможливе, щоб прискорити цей процес і щоб війна дійшла до свого логічного завершення", - наголосив командир азовців.

Бригада спеціального призначення «Азов» повернулася на фронт, - повідомив 17 серпня виконувач обов’язків директора департаменту планування застосування Головного управління Національної гвардії України полковник Микола Уршалович.

«Легендарна бригада спеціального призначення «Азов» відновилася і розпочала виконання бойових завдань у районі Серебрянського лісництва», – цитує його слова Military Media Center.

За словами Уршаловича, бійці «Азова» «утримують займані рубежі та завдають противнику втрат у живій силі й техніці».

Полк «Азов» протягом майже трьох місяців навесні 2022 року тримав оборону Маріуполя на заводі «Азовсталь». У травні захисники «Азовсталі» за наказом командування вийшли із території заводу. У полоні у російських військових опинилося понад дві тисячі українських військових, які захищали місто, значна частина з них служила в полку «Азов».

З вересня минулого року кілька сотень бійців «Азова» повернули в Україну в рамках обмінів полоненими. Серед них – командування полку. 

 

Схожі матеріали