МВС стає головним органом у координації розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

clock
01.10.2023 16:17

МВС запускає Гарячу лінію Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Про це повідомив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

«Із 1 жовтня Міністерство внутрішніх справ запускає Гарячу лінію Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Номер гарячої лінії – 0800103333. Оператори надаватимуть інформацію щодо роботи Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Також консультуватимуть родичів зниклих безвісти та формуватимуть анкети до Уповноваженого з питань зниклих безвісти за особливих обставин», — зазначив Ігор Клименко.

Станом на 29 вересня 2023 року в Єдиному реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин міститься 9692 записи. МВС видало 9538 витягів.

"Спільними зусиллями робитимемо все можливе для того, щоб сприяти розшуку кожного українця. Кожного, хто зник внаслідок російської агресії!". - зазначив Ігор Клименко.

➤ 31 жовтня 2023 року, Ігор Клименко: Реєстр зниклих безвісти за особливих обставин. Посилюємо комунікацію — запускаємо телеграм-канал Уповноваженого за цим напрямком

«У ньому буде ключова інформація з пошуку осіб, взаємодії з Міністерством оборони та Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими. Наше ключове завдання — надати всю необхідну інформацію, адже довіра до Реєстру й відповідно кількість звернень постійно зростає», - наголосив Міністр.

Протягом жовтня на гарячу лінію Уповноваженого надійшло 2199 дзвінків - в середньому, 91 на добу. Фахівці обробили 12 526 запитів та видали 11 736 витягів. З них 88 - щодо дітей. 

➤ У реєстрі зниклих безвісти за особливих обставин, який веде МВС, станом на кінець 2023 року 16 тисяч осіб, - Ігор Клименко

"Зараз МВС – головний орган, який відповідає за облік і розшук осіб, зниклих безвісти за особливих обставин з жовтня 2023 року.  Наразі вдалося за короткий термін налагодити комунікацію з родинами зниклих безвісти за особливих умов", - про це заявив Міністр внутрішніх справ України у підсумковому інтерв’ю телеканалу «Рада».

МВС, за словами Міністра, працює з Міжнародним комітетом зниклих безвісти і вже скоро оголосить прийом заявок  громадян, які перебувають за кордоном у країнах ЄС та хочуть здати ДНК.  Для того, щоб служби МВС, які займаються і розшуком цих осіб, і встановленням через порівняння ДНК, мали більше інформації про зниклих і обставини їх зникнення, у МВС з грудня цього року запровадили уточнюючу анкету. Нею вже скористалися 1600 громадян України, чиї рідні зникли безвісти.

Схожі матеріали