ГВАРДІЯ НАСТУПУ. Рік боротьби

clock
02.02.2024 12:00

На початку лютого 2024 року Гвардії Наступу в Україні відзначили першу річницю створення Гвардії Наступу. 10 штурмових бригад із різними історіями створення, гаслами, завданнями. Але зі спільною метою – Перемогою.

Легендарні Азов, Буревій, Кара-Даг, Лють, Помста, Рубіж, Спартан, Сталевий кордон, Червона калина та Хартія. МВС провело масштабну рекрутингову кампанію, тисячі добровольців вирішили долучитися до штурмових бригад.

► РІК БОРОТЬБИ

«Рік тому ми запустили масштабний рекрутинг: у військових частинах, відділках поліції та ЦНАПах. Тисячі добровольців відгукнулися та приєдналися до досвідчених воїнів», - написав Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в своєму Telegram-каналі

Разом вони проявили себе на найгарячіших ділянках фронту: Роботине на Запоріжжі, Бахмут та Кліщіївка на Донеччині, Серебрянське лісництво на Луганщині, Купʼянськ на Харківщині. 

«Нацгвардійці, прикордонники та поліцейські бригад продовжують боронити рідну країну. Ми обовʼязково переможемо! Слава Україні!», - наголосив Ігор Клименко.

► ЯК УСЕ ПОЧИНАЛОСЬ

У другу річницю повномасштабної війни МВС розпочло спецпроєкт, у якому розповідає про кожну з бригад Гвардії Наступу.

Ексклюзивні кадри з тренувань, відео знищення окупантів з фронту, а найголовніше – історії тих, хто добровільно став на захист України і доєднався до штурмових бригад.

► КНИГА ПРО ГВАРДІЮ

У день українського добровольця 14 березня МВС презентувало художню книгу «Гвардія наступу. Самовидець».

Ідея створення книги належить очільнику МВС України Ігорю Клименку, а її автором став військовослужбовець Національної гвардії України – Тимур Нагалевський. Книга видана за підтримки Міністра внутрішніх справ України та в співпраці з Міністерством культури та інформаційної політики України.

Держсекретар МВС України Інна Ящук розповіла присутнім на презентації книги курсантам закладів вищої освіти системи МВС, що цей роман про тих героїв, чиї історії важливо не загубити, почути і побачити:

«У цей час випробувань, коли ми перебуваємо в невпинному русі відстоювання своїх прав і свобод, надзвичайно важливо не розслабитися, не зневіритися і бути єдиним цілим уже впродовж третього року повномасштабної війни. Декому цього дуже хочеться. Але такі люди, про яких написано у книжці, вони не дозволяють нам цього зробити. Ця книга “заходить” просто на одному диханні. Цей роман — про наших героїв».

Автор Тимур Нагалевський наголосив, що твір має художній воєнно-історичний формат:

«Головна ідея книги полягає в тому, що історія - це зброя. Ті, хто у війську, створюють новітню історію. А головний герой книги - зріла людина, представник середнього класу, якого змінила повномасштабна війна і він приєднався до українського війська».

Сторінки видання прикрашають ілюстрації Дар’ї Копійки, яка разом із автором книги їздила до бійців, аби особисто познайомитися, дізнатися про їхнє життя до повномасштабної війни, про вподобання і мрії. У результаті дизайнерці вдалося вкласти у кожен постер приховані сенси і клаптик душі кожного з головних героїв книги.

«Кожен елемент на постерах важливий. Соняхи, музичні ноти, птахи, гілочки сакури, образи рідних міст, кольори – це все змальовано з героїв, які стали героями нашим колажів та книги, зокрема. Я прожила з кожним маленьке життя», – поділилась мисткиня Дар’я Копійка.

Під час презентації присутні мали можливість познайомитись із трьома бійцями-героями колажів. Ними стали «Мажор» із бригади Сталевий кордон, «Пєхан» з Люті та «Депутат» з бригади Спартан. Чоловіки поділились, як для них почалась війна, про перші бойові втрати серед побратимів та що допомагає йти вперед зараз. Кожен із них – доброволець, який змінив своє  мирне життя заради боротьби за Україну.

Твір планують поширити у бібліотеки закладів освіти МВС, а нині книгу «Гвардія наступу. Самовидець» можна побачити ще й на Міжнародній книжковій виставці The London Book Fair у Великій Британії.

 

►СТВОРЕННЯ НОВОЇ БРИГАДИ НАСТУПУ

30 квітня у День прикордонника України Ігор Клименко оголосив про створення третьої бойової бригади ДПСУ - «Гарт».

Він привітав прикордонників з професійним святом. Наголосив, що вони відважно проявили себе в боях у 2014-му році. І дотепер прикордонні загони та сформовані бойові бригади Гвардії Наступу «Сталевий кордон» і «Помста» продовжують бити ворога, демонструючи неабияку міць та витримку. 

Міністр відзначив, що символічно саме на День прикордонника оголосити про створення третьої бойової бригади Держприкордонслужби - «Гарт», бійці якої вже підсилюють Сили оборони на східних рубежах.

«Оборона острова Зміїний, Маріуполя, битва за Київ, звільнення від окупантів Півночі України та Харківщини — лише частина героїчного супротиву, який триває і досі. Це непростий, але достойний шлях, який веде нас до мети — виходу на кордони 1991-го року. До безпечної та мирної України», - зазначив Ігор Клименко.

Набір до Гвардії наступу триває. Подати заявку, випробувати себе та стати на захист України можна на офіційній сторінці Гвардії Наступу за посиланням

 

Схожі матеріали