ГВАРДІЯ НАСТУПУ. Формування та тренування

clock
02.02.2023 09:37

2 лютого 2023 року МВС офіційно оголосило про формування штурмових бригад «Гвардії наступу». Завдання цих бригад – посилення Сил оборони, звільнення окупованих територій України від військ рф,  боротьба з ДРГ та участь в стабілізаційних заходах на деокупованих територіях.

Станом на травень 2023 року було сформовано перших 8 бригад, з яких 6 у складі Національної гвардії України, це зокрема:

➤ «Буревій»

➤ «Червона калина»

➤ «Кара-Даг»

➤ «Рубіж»

➤ «Спартан»

➤ «Азов»

➤ Одна бригада у скалді Національної поліції України –  бригада «Лють»

Одна бригада – Державної прикордонної служби України – «Сталевий кордон». 

На початку літа 2023 року Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив про готовність «Гвардії наступу» до наказів і анонсував формування дев'ятої бригади – «Хартія».  

Основа «Гвардії наступу» — діючі військовослужбовці та працівники системи МВС, які мають бойовий досвід. Решта особового складу – це високовмотивовані добровольці. Усі військові бригад «Гвардії наступу» постійно проходять вишколи під керівництвом досвідчених інструкторів та покращують свої професійні навички. 

Військовослужбовці «Гвардії наступу»  успішно виконують бойові завдання на всіх оперативних напрямках лінії фронту та щодня завдають вогневого ураження ворогу у живій силі і техніці. 

Так, у вересні 2023 року бійці «Сталевого Кордону» узяли під контроль та підняли українські прапори у населених пунктах Строївка та Тополі на Харківщині, які до того перебували у так званій «сірій зоні». А у листопаді 2023 року воїни бригади «Спартан» відбили штурм армії рф на Запорізькому напрямку та завдали особовому складу ворога незворотних втрат. 

Бійці бригад «Рубіж», «Лють» і «Хартія» мужньо б’ються на Бахмутському й Авдіївському напрямках, бійці «Азова», «Сталевого кордону» й «Буревія» - тримають лінію фронту у Серебрянському лісі в напрямку Кремінної та Лимана, а бійці «Спартану», «Червоної калини» й «Кара-Дагу» - на Запорізькому напрямку.

Кожен із бійців мотивований і рішуче налаштований на звільнення України від російських загарбників та вихід на кордони 1991 року.

Схожі матеріали