Цифровізація

clock
30.03.2024 15:01

Попри виклики, пов'язані з війною, МВС продовжує цифровізацію своїх послуг та систем управлінь.

►  Із 6 лютого міжнародна доставка посвідчень водія стала доступна також у Словенії, Хорватії, Чорногорії, Бельгії та Швейцарії. Про це повідомив Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Загалом українці можуть скористатися такою послугою вже у 22 країнах Європи. Замовлення робиться у декілька кліків у Кабінеті водія. Швидко та зручно. 

► У мобільному застосунку Дія можна дізнатися, де знаходиться найближче укриття. 

Про це повідомив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Він зазначив, що працівники ДСНС та Національної поліції проводять моніторинг та щоквартальні обстеження для актуалізації даних щодо стану укриттів. І головне –  їхньої доступності для населення.

Зокрема, наприкінці 2023 року кількість укриттів, які відповідають нормам, збільшилася майже на 2 тисячі. І станом на початок лютого вже близько 84% з понад 60 тисяч об’єктів цивільного захисту на підконтрольній Україні території відповідають встановленим вимогам. На початку повномасштабного вторгнення цей показник був втричі меншим.

Дані з Єдиної інформаційної системи обліку укриттів відображаються у Дії разом із фото та описом конкретного об’єкта. 

► Запуск Координаційного центру інтегрованого управління кордонами

22 квітня Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко разом із Віцепрем’єр-міністеркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгою Стефанішиною відкрили Координаційний центр інтегрованого управління кордонами. Відповідно до рішення Кабінету Міністрів задля тіснішої взаємодії центр створено на базі Ситуаційного центру МВС України.

Участь у відкритті Координаційного центру взяли Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова, представник відділу міжнародного співробітництва Агенції прикордонної та берегової охорони Frontex Павел Слівінскі, а також представники Офісу Президента України, Служби безпеки України, Міністерства закордонних справ, Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Державної міграційної служби, народні депутати.

«Ідея побудови такого центру виникла через ті виклики, які стоять перед країною – вони зобов'язують нас працювати цілодобово. Присутність усіх служб в одній точці для обміну інформацією та прийняття консолідованого рішення – якраз це і підштовхнуло нас до створення цього центру. Для того, щоб збирати та аналізувати усю необхідну інформацію, а також використовувати спільні бази даних і програмне забезпечення країн ЄС ми і розробили такий центр», – заявив Глава МВС України Ігор Клименко під час презентації центру.

Створення Координаційного центру інтегрованого управління кордонами є одним з ключових критеріїв вступу України до Європейського Союзу, що передбачено в Регламенті Європейського Парламенту і Ради ЄС як основна вимога для усіх держав-членів ЄС.

Основним завданням центру є комплексне висвітлення ситуативної картини у сфері захисту та охорони державного кордону у режимі 24/7.

«Сьогодні ми говоримо про спільний кордон та обмін даними з нашими європейськими партнерами. Це дозволить нам саме у цьому центрі обмінюватися інформацією і щодо кордону, і щодо наших громадян, а також стосовно будь-яких злочинних проявів», – наголосив Міністр внутрішніх справ України.

► Електронний кабінет постраждалого

Під час робочого візиту до Республіки Польща у березня 2024 року, Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко зустрівся із родинами загиблих військовослужбовців Національної гвардії України. Під час церемонії нагородження та спілкування Міністр повідомив, що  невдовзі МВС запустить електронний кабінет постраждалого, де, в тому числі, родини загиблих героїв можуть зареєструватися та отримати необхідну медичну, психологічну чи юридичну допомогу. 

Схожі матеріали