112 - Єдиний номер екстрених служб

clock
04.07.2023 01:00

4 липня 2023 року, у День Національної поліції, відбулось офіційне відкриття першого комунікаційного центру "Служби 112" у Києві. У заході взяв участь Президент України Володимир Зеленський. 

"Ми обіцяли запустити службу на початку липня — і дотрималися слова. Наші наступні кроки — масштабувати 112 спершу в усіх містах-мільйонниках, а далі - на всю територію держави", - зазначив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

До операторів надходять дзвінки від громадян. Далі запити скеровують до необхідних підрозділів, які відповідно реагують. Фахівці центру володіють жестовою мовою- можуть спілкуватися із заявниками через відеодзвінок. Для цього необхідно відправити смс-повідомлення на номер 112 і очікувати посилання на з’єднання. Також оператори можуть приймати дзвінки англійською мовою.

За кілька днів, 14 та 27 липня Міністр внутрішніх справ та заступники Міністра презентували комунікаційний центр "Служби 112" та Центр стратегічного аналізу і прогнозування МВС народним депутатам України.

«Перед нами, як громадянами України, як людьми, які входять в систему влади – велика відповідальність. Тому МВС підготувало проєкт закону, який стосується безпечного середовища після війни. Паралельно ми працюємо над проєктами, які будуть стосуватися конкретних напрямків: розмінування, зброя, відеоспостереження. Команда МВС працює над тим, щоб нашим людям жилося безпечно після закінчення війни», – зазначив очільник МВС.

1 грудня 2023 року комунікаційний центр "Служби 112" розпочав свою роботу у Львові. Київський та львівський Центри обслуговують західний та центральний макрорегіони України.

До кінця 2024 року такі Центри мають запрацювати в Одесі та Дніпрі, а отже кожен громадянин України зможе викликати будь-яку екстрену службу за одним лише номером - 112.

Департамент комунікації МВС

Схожі матеріали