Контраст
Шрифт

Заступники міністра внутрішніх справ провели зустріч із міжнародними партнерами – представниками UNOPS

clock
25.11.2021 16:20

Сьогодні, 25 листопада, заступники міністра внутрішніх справ України Мері Акопян та Ігор Бондаренко провели робочу зустріч із директором міжнародного офісу у Республіці Сербія Міхелою Телатін, головою програми міжнародного офісу у Республіці Сербія Марко Вучачіч, координатором проєктів Елісою Дандріа та спеціалістом з партнерства міжнародного офісу у Республіці Сербія Елісою Дандріа.

Під час заходу Мері Акопян та Ігор Бондаренко ознайомили міжнародних партнерів із ключовими пріоритетами діяльності Міністерства внутрішніх справ України. 

Сторони обговорили стан імплементації проєктів, що здійснюються із залученням міжнародної технічної допомоги. Зокрема, результат реалізації проєкту «ПРАВО-Поліція», який впроваджується UNOPS за фінансової підтримки ЄС. Завдяки отриманому обладнанню поліція зможе більш ефективно надавати свої послуги та виконувати обов’язки щодо створення безпечного середовища. 

Крім цього, розглянули можливість масштабування проєктів «Поліцейський офіцер громади», «Сustody Records», розвиток цифровізації, запровадження інтелектуального управління кордоном, покращення ситуації на автошляхах України та громадський контроль за порушеннями ПДР, а також підвищення рівня довіри населення до правоохоронців. 

В контексті міграційної кризи, яка утворилась на польсько-білоруському кордоні, зважаючи на наше близьке сусідство з цими країнами, представників UNOPS зацікавили ініціативи МВС України щодо зміцнення системи інтегрованого управління кордонами. 

З метою підтримки впровадження прозорої системи обліку утримуваних під вартою осіб, захисту дотримання прав і свобод, як затриманих, так і поліцейських, а також недопущення корупційної складової, сторони домовилися детально розглянути можливості розширення проєкту «Сustody Records». 

Заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян висловила вдячність міжнародним партнерам за підтримку та участь у реформуванні органів системи МВС України. 

«Впевнена, найближчим часом ми напрацюємо спільний план реалізації пріоритетних задач задля створення якісного правоохоронного сервісу європейського зразка», - сказала вона.

Довідково: UNOPS - оперативний підрозділ ООН, який імплементує проєкти для системи ООН, міжнародних фінансових установ, урядів та інших партнерів у всьому світі. 

Департамент комунікації МВС України 

ФОТО Олега Супруна

 

Схожі матеріали
Діяльність