Контраст
Шрифт

Забезпечення правопорядку під час масових заходів 9 травня: до поліції надійшло 38 повідомлень про правопорушення

clock
09.05.2021 14:29

Загалом по державі вже завершилися понад 600 масових заходів. В них взяло участь більше 40 тисяч громадян. Особовий склад всіх підрозділів Міністерства внутрішніх справ продовжує нести службу із забезпечення правопорядку.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий. 

«Станом на зараз надійшло 38 повідомлень про правопорушення, пов’язані з масовими заходами з нагоди 9 травня. Серйозних порушень громадського порядку не зафіксовано. Правоохоронці впорались із завданням, забезпечивши безпеку громадян і не допустивши розвитку конфліктних ситуацій. Це вдалося, зокрема, і завдяки поліції діалогу, яка працювала безпосередньо з учасниками заходів. Наразі всі підрозділи МВС продовжують нести службу, працюють оперативні штаби. Особлива увага приділяється місцям відпочинку громадян - парки та лісосмуги. До закінчення всіх заходів особовий склад працюватиме в посиленому режимі», - сказав Сергій Яровий. 

Голова Нацполіції Ігор Клименко зазначив, що найбільше до поліції надійшло повідомлень, пов’язаних з використанням комуністичної символіки. 

«До ЄРДР внесено п’ять повідомлень про кримінальні правопорушення, пов‘язані з виготовленням і використанням забороненої символіки. Наразі також Національною поліцією складено дев‘ять адмінпротоколів. Проведена велика профілактична робота, недопущено серйозних порушень публічного порядку. Правоохоронці продовжують роботу в посиленому режимі», - сказав Ігор Клименко.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність