Контраст
Шрифт

Внутрішня безпека Нацполіції встановила причетність групи поліцейських Дніпропетровщини до систематичного хабарництва

clock
04.11.2021 10:57

До вимагання та отримання неправомірної вигоди були причетні начальник і співробітники відділу реагування патрульної поліції (ВРПП), а також слідчий поліції Кривого Рогу. Вчинення корупційного злочину інкриміновано 11 поліцейським.

Співробітники ВРПП Криворізького районного управління поліції вимагають та одержують від місцевих мешканців хабарі в особливо великих розмірах - таку інформацію отримали працівники Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.

За цим фактом Дніпропетровською обласною прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Під час досудового розслідування правоохоронці задокументували 10 епізодів злочинної діяльності фігурантів.

 Співробітники ВРПП, з добровільної згоди, за координації свого керівництва, щомісяця «збирали» понад 3 000 000 гривень неправомірної вигоди з місцевих фермерів, підприємців, співробітників залізниці. А також – з осіб, які займаються незаконною вирубкою лісу та водіїв, яких виявили за кермом у стані сп’яніння. До корупційної схеми поліцейські залучили колегу – 25-річного слідчого поліції. Задля безпеки дотримувалися заходів конспірації: хабарі отримували на банківські картки через посередників, а суми називали завуальовано.

За фізичної підтримки бійців відділів швидкого реагування Департаменту внутрішньої безпеки та Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції правоохоронці затримали трьох учасників злочинної схеми: начальника ВРПП – на одержанні 10 000 гривень, його підлеглого – на 10 000 гривень та слідчого поліції – на 20 000 гривень. Поліцейських затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Оперативники ДВБ та слідчі ДБР провели 17 санкціонованих обшуків за місцем несення служби і проживання фігурантів. Вилучено банківські картки, мобільні телефони, гроші. Дніпропетровською обласною прокуратурою погоджено оголошення про підозру 11 поліцейським. У разі доведення вини їм може загрожувати до 10 років позбавлення волі. Тривають подальші слідчі дії.
 

 
Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

 

Схожі матеріали
Діяльність