Контраст
Шрифт

Вимагання коштів для поповнення злочинного «общака» - на Закарпатті судитимуть «смотрящого» із санкційного списку РНБО

clock
18.11.2021 14:09

Обвинувальний акт скеровано до суду. Крім того, наразі у суді триває судовий розгляд щодо скоєння «кримінальним авторитетом» умисного вбивства.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області та слідчі обласного управління поліції отримали докази причетності «авторитета» до протиправної діяльності. Він уже мав кримінальний досвід, за що неодноразово відбував покарання у місцях позбавлення волі, зокрема за умисне вбивство та розбій. Маючи суттєві зв’язки з криміналітетом, отримав статус так званого «смотрящого» за одним із районів Закарпаття. Користуючись цим, він вимагав у директора одного з місцевих підприємств «борг» для поповнення «общака». При цьому тиснув психологічно, погрожуючи фізичною розправою.

Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт стосовного «смотрящого» за погодженням із Закарпатською обласною прокуратурою скеровано до суду. Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Обвинувачений знаходиться у СІЗО. Крім того, він є підсудним у справі про вчинення умисного вбивства, що розглядається в суді по суті.

Також так званий «смотрящий» у числі 111-ти «кримінальних авторитетів», включених до санкційного списку Ради національної безпеки та оборони.
За вимагання чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі до семи років.

Схожі матеріали
Діяльність