Контраст
Шрифт

У зв’язку із запланованими акціями у центрі столиці, поліція посилила заходи безпеки

clock
01.12.2021 09:35

Працівники структурних підрозділів столичної поліції спільно із військовослужбовцями Національної гвардії України заступили на посилене чергування з метою забезпечення публічної безпеки та порядку під час проведення заходів за масової участі громадян.

Відповідно до раніше поданих заявок сьогодні у центральній частині Києва анонсоване проведення масових акцій, зокрема і під адміністративними будівлями органів державної влади. Аби не допустити будь-яких правопорушень, правоохоронці, у тому числі кінологи, вибухотехніки та поліція діалогу посилили заходи безпеки на локаціях проведення заходів.

Перед початком заходів у місцях їх проведення вибухотехніки перевірять територію з метою виявлення небезпечних і підозрілих предметів. Окрім цього на фільтраційних пунктах поліцейські проводитимуть превентивні заходи та вибірково перевірятимуть речі учасників акції, аби не допустити пронесення у місця скупчення громадян предметів, якими можна нанести ушкодження іншим. У разі загострення ситуації, правоохоронці можуть обмежити доступ громадян на окремі території. Просимо з розумінням ставитися до посилених заходів безпеки, адже це необхідно для мирного проведення запланованих акцій.

У разі переміщення учасників заходів, рух колони супроводжуватимуть правоохоронці. У зв’язку з цим можливе обмеження дорожнього руху окремими вулицями в центрі столиці. Тож просимо автомобілістів завчасно планувати свої маршрути руху з урахуванням вищезазначеної інформації.

Звертаємося до представників засобів масової інформації бути обережними під час висвітлення подій на заходах і у випадку виникнення небезпечних ситуацій – звертатися за допомогою до поліцейських.

Наголошуємо, що поліцейські діятимуть виключно у рамках чинного законодавства та службових повноважень. Відповідно до статті 39 Конституції України громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації. Разом з тим правоохоронці негайно реагуватимуть на порушення правопорядку та присікатимуть будь-які прояви протиправних дій, а винних осіб притягуватимуть до відповідальності. Тож закликаємо організаторів та учасників заходів дотримуватися заявленого мирного формату проведення акції, не порушуючи громадський порядок.

Відділ комунікації поліції Києва

Схожі матеріали
Діяльність