Контраст
Шрифт

У Залі пам’яті вшанували загиблого гвардійця Романа Лагна

clock
10.01.2022 09:27

9 січня у Залі пам’яті, на території Міністерства оборони України, відбувся щоденний ранковий церемоніал вшанування захисників України, які загинули цього дня у різні роки під час миротворчих операцій в гарячих точках світу та внаслідок російської збройної агресії на сході України, в районі проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил.

У заході взяли участь рідні та близькі загиблих Героїв, військовослужбовці Національної гвардії України, представники керівництва Міністерства оборони України, офіцери та працівники структурних підрозділів оборонного відомства та Генерального штабу ЗС України, військовослужбовці Київського гарнізону.


Усього дзвін  пролунав 14 разів. Присутні вшанували пам’ять захисників України хвилиною мовчання та поклали квіти до Стели Пам’яті.

Вічна пам’ять Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну! Вічна Слава Героям!

Лагно Роман Іванович

Старший кулеметник 2-ї роти оперативного призначення батальйону оперативного призначення військової частини 3066 Національної гвардії України старший солдат резерву Роман Лагно зарекомендував себе добре підготовленим, висококваліфікованим та самовідданим військовослужбовцем.

З серпня 2014 року брав участь в антитерористичній операції на Сході України. 9 січня 2015 року Роман у складі групи прикриття виконував службово-бойове завдання із забезпечення безперешкодного виходу з тилу ворога групи розвідки. На позицію, яку він займав, був здійснений напад терористів. Група прийняла бій з силами противника. Старший солдат Роман Лагно з метою завдання удару ворогу висунувся в тил противника, виявивши особисту мужність та героїзм. Диверсійну групу було знищено, проте під час бою він отримав тяжкі вогнепальні поранення, від яких помер.

За сумлінне виконання службових обов’язків, високі показники в зміцненні законності та правопорядку, відданість Військовій присязі та українському народові, зразкове виконання службово-бойових завдань, виявлену особисту мужність і героїзм у складних умовах загрози життю та здоров’ю старший солдат резерву Лагно Роман Іванович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

 
Пресслужба НГУ

Схожі матеріали
Діяльність