Контраст
Шрифт

У Першій Президентській бригаді НГУ відкрили пам’ятний меморіал «Захисникам України, полеглим за її територіальну цілісність»

clock
13.10.2021 16:52

З нагоди Дня захисників та захисниць України у Першій Президентській бригаді Північного ОТО НГУ відбулись пам’ятні заходи за загиблими воїнами військової частини 3027.

На заході були присутні батьки та родичі загиблих воїнів, що полягли за волю та незалежність Батьківщини, ветерани АТО/ООС, заступник командувача Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Лебідь, начальник Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України генерал-майор Олег Гарчу, командування військової частини та міський голова Вишгорода Олексій Момот.

На стройовому плацу бригади відбулась церемонія відкриття пам’ятного меморіалу «Захисникам України, полеглим за її територіальну цілісність». Цей пам’ятник присвячений тим гвардійцям, які не задумуючись пішли боронити кордони держави, які, на жаль, назад уже не повернулись. Ворожа куля обірвала життя цих мужніх воїнів. Кожне прізвище, викарбуване на меморіальних плитах, зображає втрати Першої Президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка, біль родин та української держави за справжніми захисниками Батьківщини.

«Згадуючи 2014 рік, я пам’ятаю як Перша Президентська бригада сформувала перші батальйони та після короткочасної підготовки вирушила на Схід. Підрозділи бригади брали участь в багатьох запеклих боях, включно бої під Іловайськом, Широкіним, Маріуполем, Вуглегірськом, Бахмутом. Цей меморіал має бути, оскільки ми повинні пам’ятати тих загиблих воїнів, які полягли в боях за нашу Україну!», – звернувся до присутніх генерал-лейтенант Юрій Лебідь.

Група інформації та комунікації військової частини 3027

Схожі матеріали
Діяльність