Столичні рятувальники відпрацьовують методи порятунку людей на воді

clock
14.01.2022 10:18

Удосконалення навичок порятунку людей на льоду є невід'ємною частиною підготовки особового складу до роботи у зимовий період. Адже саме взимку, коли перший лід сковує водойми столиці, наші громадяни полюбляють перевіряти його на міцність. Нажаль, не завжди ця перевірка закінчується вдалою. І як результат - дзвінок на лінію «101»: «Врятуйте! Людина провалилася під лід!»

Саме тому, з 12 по 15 січня, на базі частини спеціальних аварійно-рятувальних робіт на водних об’єктах Головного управління проходять навчання з особовим складом надзвичайників Дніпровського та Оболонського районів міста Києва.

За статистикою, саме у цих районах виникає найбільша кількість надзвичайних подій на воді, адже у цих районах знаходиться найбільша кількість водних об’єктів міста Києва, а саме річки, затоки та озера.

Рятувальники спочатку розповіли колегам-слухачам якого алгоритму дій необхідно дотримуватися у разі порятунку людини на льоду, після чого перейшли до показового заняття.

Разом із групою водолазно-рятувальних робіт практично відпрацьовується порятунок потопаючого за допомогою рятувального обладнання. Водолази-рятувальники продемонстрували, як рятувати людину, яка провалилась під кригу за допомогою кінців Александрова, рятувальних кругів та спеціального рятувального надувного човна. Також рятувальники наголосили на обов’язковому використанні термогідрокостюмів й рятувальних жилетів.

Особовий склад уважно слідкував за діями колег-водолазів, ретельно повторював усі дії та необхідні заходи, що в подальшому дозволить збільшити шанси врятувати життя горе-рибалок чи дослідників льоду.

Пресслужба ДСНС України

Схожі матеріали