Контраст
Шрифт

Служба екстреної допомоги 112: МВС та Європейський інвестиційний банк обговорили реалізацію проєкту

clock
16.09.2021 16:38

Сьогодні, 16 вересня, перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін, заступники міністра Сергій Гончаров та Ігор Бондаренко провели зустріч із Головою Представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жаном-Еріком Де Загоном.

Сторони обговорили ключові питання співробітництва щодо реалізації важливих ініціатив МВС, які зміцнять безпековий простір у регіонах України. Це стосується створення системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112» та пов’язані з ним інфраструктурні проєкти. 

Перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін зазначив, що пріоритетом роботи органів системи МВС незмінно є безпека громадян України та її гостей. 

«Ми прагнемо, щоб громадяни почували себе у безпеці та могли швидко й зручно користуватися сервісами, які надає МВС», - сказав Євгеній Єнін.

МВС займає одну з передових позицій у сфері цифровізації та є автором декількох амбітних проєктів, які наблизять рівень реагування органів системи МВС до європейських стандартів, а надалі, можливо, і перевершать.

«Один із проєктів, який ми хочемо реалізувати - створення служби екстреної допомоги населенню за єдиним номером 112. ЇЇ функціонування покращить доступ громадян до екстрених служб реагування та забезпечить надання оперативної та координованої допомоги від поліції, медиків та рятувальників», - сказав Євгеній Єнін. 

Своєю чергою, заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Гончаров повідомив, що другий проєкт, який Міністерство планує реалізувати  - створення Центру обробки даних МВС. 

«Завдяки реалізації цієї ініціативи МВС зможе в рази пришвидшити надання різноманітних послуг громадянам, оскільки сьогодні бази даних перебувають у підпорядкуванні різних органів державної влади, вони децентралізовані. Об’єднавши усі ці сервери в одну систему, ми зможемо заощадити бюджетні кошти, які виділяються на їх утримання, забезпечити відповідний захист інформації і, найголовніше, забезпечити безперебійну роботу з надання послуг громадянам в режимі 24/7», - зазначив Сергій Гончаров.

Заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко висловив надію, що сьогоднішня зустріч стане початком довготривалого співробітництва з Європейським інвестиційним банком в частині реалізації важливих ініціатив МВС.

«Співпраця з Європейським інвестиційним банком пришвидшить запровадження цих вкрай важливих для українців проєктів. МВС опрацьовуватиме відповідні документи, що стануть основою успішної кооперації», - сказав Ігор Бондаренко.

Довідково: Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) – державна фінансово-кредитна установа Європейського Союзу для фінансування розвитку відсталих європейських регіонів у формі довготермінових кредитів. Штаб-квартира розташована у місті Люксембург. 

З 2004 року Україна розпочала співпрацю з ЄІБ щодо створення нормативно-правової бази з метою залучення його ресурсів для реалізації інфраструктурних, енергетичних, природоохоронних та інших інвестиційних проєктів. Станом на 1 вересня 2021 року загальний обсяг наданих ЄІБ фінансових ресурсів в Україні, як у державному, так і в приватному складає понад 7,5 млрд євро.  

Спільні з ЄІБ проекти спрямовані на розвиток автомобільних доріг України, енергетичну галузь, розвиток муніципальної та залізничної інфраструктури, підтримку малого та середнього бізнесу, відновлення інфраструктури Донецької і Луганської областей. 

Департамент комунікації МВС України

ФОТО Миколи Анацького

Схожі матеріали
Діяльність