Контраст
Шрифт

Профільний Комітет ВР схвалив проєкт закону про передачу майна Добровільним пожежним командам та рекомендував парламенту прийняти його за основу

clock
20.10.2021 20:30

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Богдан Драп'ятий. 

За його словами, прийняття та реалізація законопроєкту дозволить найближчим часом здійснити безоплатну передачу державного майна у комунальну власність для забезпечення діяльності пожежно-рятувальних підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони. 

«Робота пожежних команд сприятиме місцевим територіальним громадам в оперативному та дієвому реагуванні на надзвичайні події, і зокрема пожежі. 

Працюємо над якісним законодавчим підґрунтям, ефективною організаційною складовою та матеріальним забезпеченням пріоритетного для МВС України проєкту - "Добровільні пожежні команди". Це великий крок до його реалізації», - сказав заступник міністра.  

Довідково: Комітет Верховної Ради України з питань економічного розвитку схвалив та рекомендував парламенту прийняти в першому читанні за основу урядовий законопроєкт № 3688 «Про внесення змін до статті 7 Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» щодо передачі цілісних майнових комплексів державних пожежно-рятувальних підрозділів (частин) та іншого майна оперативно-рятувальної служби цивільного захисту». 

Нагадаємо, на сьогодні у сільській місцевості функціонує 1200 підрозділів місцевої пожежної охорони та приблизно 1180 добровільних пожежних команд. ДСНС разом із місцевими органами та органами місцевого самоврядування зауважили, що необхідно створити ще 1600 місцевих підрозділів пожежної охорони. Такі команди найбільш необхідні в сільській місцевості, де  великі відстані між місцем пожежі та наявної пожежної станції. 

Схожі матеріали
Діяльність