Контраст
Шрифт

Правоохоронці вилучили найбільшу партію амфетаміну в історії України - Ігор Клименко

clock
12.04.2021 14:30

В Дніпрі на одному із наркозаводів виробляли 300 кілограмів амфетаміну в місяць. 300 кілограмів – це 1 мільйон 200 тисяч доз. І відсьогодні вони перестануть потрапляти на «ринок». 

Бо саме в ці хвилини поліцейські ліквідовують розгалужену мережу виготовлення та збуту амфетаміну на території 4-ох регіонів держави. Про це заявив голова Національної поліції України Ігор Клименко. 

"Дніпрі накрили справжній наркозавод. Там вилучили 120 кг готового амфетаміну = 480 тисяч доз! І це найбільша партія вилученого амфетаміну в історії України. Крім цього, поліцейські виявили там понад 1 тонну прекурсорів, з яких можна було б виготовити ще 700 кг готового психотропу. Станом на зараз затримано 8 осіб, які причетні до організації наркобізнесу. Сума їх щомісячного незаконного обороту сягала 120 мільйонів гривень", - заявив Ігор Клименко. 

Голова Нацполіції наголосив, щомісяця зловмисники виготовляли та збували через свій оптовий Інтернет-магазин від 250 до 300 кілограмів амфетаміну. І постачали цю отруту щонайменше 50 групам збувачів по всій території України. 

"Раніше організатор наркобізнесу обвинувачувався в бандитизмі. Зараз його справа слухається в суді, а зловмисник, як видно, часу не гає. Масштабні обшуки на території Дніпропетровської, Київської, Черкаської областей та міста Києва тривають", - додав Ігор Клименко.  

 

 

Схожі матеріали
Діяльність