Контраст
Шрифт

Поліцейські припинили діяльність злочинного угруповання, яке займалося виготовленням та збутом амфетаміну

clock
19.08.2021 10:54

Налагодили «бізнес» семеро чоловіків – мешканці Києва та області. Замовлення від «клієнтів» вони приймали через власну віртуальну наркокрамницю. Товар збували як оптовими, так і роздрібними партіями шляхом «закладок» або надсилали поштою. За місяць зловмисники отримували близько 400 тисяч гривень. У результаті проведення півтора десятка обшуків правоохоронці вилучили речові докази. Членів злочинної групи затримано у процесуальному порядку, діяльність інтернет-крамниці - заблоковано.

Оперативники управління боротьби з наркозлочинністю у м. Києві ДБН спільно зі слідчими Голосіївського управління поліції задокументували та припинили діяльність членів групи, які займалися виготовленням та збутом психотропної речовини «амфетамін» через Інтернет. Заходи проводилися за процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури м. Києва.

Організували незаконний бізнес семеро мешканців столиці та області віком від 26-ти до 38-ми років. Вони орендували приватний будинок у Черкаській області. Там облаштували лабораторію, в якій виготовляли для продажу психотроп в особливо великих розмірах.

Члени групи закуповували прекурсори та реалізовували свій «товар» через власну Інтернет-крамницю. Збували амфетамін через так звані "закладки" у Київській області, а оптові партії – надсилали операторами поштового зв’язку по всій території держави. Розрахунки проводилися криптовалютою.

Щомісяця «бізнес» приносив угрупованню до 400 тисяч гривень. Гроші розподілялися між всіма учасниками групи.

Поліцейські за силової підтримки спецпризначенців полку поліції особливого призначення №1 поліції Києва провели спецоперацію для затримання всіх учасників злочинної групи. У результаті проведення 15 одночасних санкціонованих обшуків вилучено близько 180 л прекурсорів, понад 16 кг амфетаміну, 120 пігулок «екстазі» та канабіс. Крім того, виявили лабораторне обладнання, пістолети з ознаками переробки, набої, мобільні телефони, електронні ваги, сліп-пакети та чорнові записи про збут психотропу.

За попередніми оцінками, вартість виявлених заборонених речовин за цінами «чорного» ринку становить понад п’ять мільйонів гривень.

Правоохоронці затримали 6 учасників злочинного угруповання, у тому числі організатора у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Після завершення слідчо-оперативних заходів буде надано правову оцінку діям ще одного учасника угруповання. Згідно з чинним законодавством, правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна. Діяльність Інтернет-магазину з продажу психотропів заблокована.

Департамент боротьби з наркозлочинністю

Національної поліції України

 

4JsywNLNpgNVEmQQmFYlg1lxck95Ld19qRgtZqJY.jpg

ToKPqG8QVQbRiSQZHBdRiCxLUAdUqOj0XHe8jKIK.jpg

6BEfJKbTNBF5fzVXRnl51tAl7YMZxGaBIlNeEhW9.jpg

ne1LAzlgrFWwAJe3AGneT0N9DuFL8LBbsx2rXiyq.jpg

gyEY2yDbrFeyVxAybXWo37BD6ODy0u40iVEnFbiH.jpg

Схожі матеріали
Діяльність