Надзвичайник Олександр Хоменко врятував дівчину, на яку на зупинці громадського транспорту напав чоловік

clock
09.06.2021 14:56

Нещодавно в Голосіївському районі столиці сталася надзвичайна подія. Лише коротеньким повідомленням вона промайнула на сторінках соцмереж і в кримінальних повідомленнях поліції.

Рятувальник Головного управління ДСНС України у Київській області з вікна маршрутного таксі побачив, що на зупинці  громадського транспорту якийсь чоловік схопив дівчину за волосся і намагається повалити на землю. Не гаючи часу, Олександр Хоменко, вибіг з маршрутки та відштовхнув нападника від дівчини. Виявилося, що в момент нападу у цього чоловіка був ніж. На зупинці перебували одні жінки і необхідно було відразу дати відсіч агресорові, адже було видно неозброєним оком, що людина психічно неврівноважена. Після чергового викиду рукою з ножем в бік Олександра, наш рятувальник не розгубився і заломив його руку, намагаючись покласти кривдника на землю. Через кілька спроб йому це вдалося, але нападник сильно травмував  Олександрові руку. Стікаючи кров’ю, він тримав нападника на землі і, на щастя, з’явилися ще двоє перехожих, які викликали  поліцію на місце події. Поліціянти відразу викликали для Олександра «швидку» та забрали нападника до відділу НП.

Вже через кілька днів, оговтавшись від нападу, молода дівчина, на яку було скоєно напад психічно хворим чоловіком, знайшла свого рятівника та висловила слова вдячності.

Ця історія мала щасливе закінчення завдяки небайдужості  і сміливості Олександра. Але…. це не перший випадок у житті хлопця, який за покликом серця став рятувальником і за професією.  У 2018 році Олександра Хоменка було відзначено у номінації «Герой - рятувальник року». Тоді чоловік став свідком ДТП і не розгубившись, витяг водія з палаючого авто та пасажирку з заднього сидіння, яка виявилася ще й при надії. І намагаючись, загасити пожежу,   він сам постраждав під час вибуху, отримав важкі опіки.  

Саме цей випадок і привів Олександра до лав ДСНС  Київщини. Коли він  отримував нагороду з рук Президента, єдине що попросив –  це стати  професійним рятувальником. І його мрія збулась. Тепер Олександр Хоменко рядовий служби цивільного захисту, рятувальник, герой за покликом і за  професією.

Схожі матеріали