Контраст
Шрифт

На Житомирщині поліцейські викрили розтрату під час обігу скрапленого газу на майже 5,5 мільйонів гривень

clock
11.01.2022 15:44

Слідчі відділу розслідування злочинів у сфері господарської діяльності Слідчого управління ГУНП під керівництвом Житомирської обласної прокуратури завершили процесуальні дії щодо викриття схеми розкрадання скрапленого газу дочірнього підприємства. Обвинувачення відносно 34-річного керівника насосної станції направлено до суду.

Досудове розслідування проводилось за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Під час слідчих дій встановлено, що керівник станції, де зберігались значні обсяги скрапленого газу, усупереч встановленому порядку організував його відвантаження третім особам. Такі поставки проводились у першій половині 2018 із запасів товариств, з якими були укладені договори про відповідальне зберігання на території цієї газонасосної станції у Житомирському районі. Транспортні засоби завантажувались без попередньої заявки від товариств. І таку діяльність у травні 2018 року й припинили поліцейські.

Під час подальшого досудового розслідування було призначено та отримано низку відповідних експертних досліджень. Їх результати дали підстави для оголошення підозри, а згодом і обвинувачення 34-річному керівникові газонасосної станції у розтраті чужого майна в особливо великих розмірах через зловживання службовим становищем.

У результаті його протиправних дій було завдано збитку на майже 5,5 мільйонів гривень.

10 січня обвинувачення скеровано до суду. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

 

Схожі матеріали
Діяльність