Контраст
Шрифт

На Хмельниччині поліцейські перед відрядженням в зону ООС проводять тактико-спеціальні навчання

clock
14.01.2022 09:33

Незабаром відбудеться чергова ротація хмельницьких правоохоронців у зону проведення Операції Об’єднаних Сил. Перед від’їздом бійці проходять вогневу, тактико-спеціальну, медичну та психологічну підготовку.

Кістяк зведеного загону хмельницьких правоохоронців традиційно складають бійці спецроти «Богдан». Проте разом із ними у тривале відрядження поїдуть також патрульні поліцейські та співробітники інших підрозділів поліції. Відтак  їм потрібно пройти спільну підготовку, щоб у зоні ООС діяти чітко та злагоджено.

На військовому полігоні бійці відпрацьовують тактичну підготовку та навички стрільби з різних видів зброї в умовах, наближених до бойових.

Також правоохоронці ознайомлюються з вимогами контрольно-пропускного режиму в зоні ООС та огляду транспортних засобів на блокпостах.

Значна увага в підготовці бійців до тривалого відрядження на схід надається психологічній підготовці. 

— Під час спеціальних тренінгів ми відпрацьовуємо різноманітні психологічні прийоми та техніки саморегуляції, які допомагають визначити психологічний стан, виявити переживання, зняти втому та напруженість, зменшити тривожність, поліпшити настрій тощо, — говорить начальник сектору психологічного забезпечення УКЗ ГУНП Віталій Манзяк. — Ці вміння дуже важливі для правоохоронців, які з початку бойових дій на сході пройшли вже 20 і більше ротацій.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Схожі матеріали
Діяльність