Контраст
Шрифт

Миротворча Місія ООН у Конго поповнилась двома фахівцями системи МВС

clock
21.09.2021 17:17

Днями Міністерство внутрішніх справ України, на виконання Указу Президента України від 15 липня 2021 року № 297/2021 «Про направлення національного персоналу для участі України в Місії Організації Об’єднаних Націй зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго», вчергове відрядили до складу Місії ООН двох представників національного персоналу МВС.

Забезпечувати мирні процеси у складі місії у Конго будуть підполковник Національної гвардії України Астахов Олександр Валерійович та капітан Національної поліції України Доголіч Михайло Іванович. Їх призначили на посади офіцера зв'язку з Центром забезпечення Місії та інструктором-криміналістом з питань організованої злочинності, з розташуванням у місті Гома, ДР Конго відповідно. 

Наразі у Місії ООН у ДР Конго проходять службу п’ять  представників МВС. Серед них - один поліцейський та чотири військовослужбовці Національної гвардії України. Робоча мова операції – французька.

Перед відрядженням до Місії працівники перебували на навчально-організаційному зборі в Спеціальному миротворчому центрі Національної академії внутрішніх справ, де проходили обов’язкову для всіх країн-котрибюторів миротворчого персоналу предмісійну підготовку, за затвердженою Секретаріатом ООН тематикою занять. Обов’язково миротворці вивчають міжнародне законодавство, права людини, захист цивільного населення, основи гендерної рівності і попередження сексуального насильства, а також водіння, правила особистої безпеки та медицини тощо. 

Схожі матеріали
Діяльність