Контраст
Шрифт

Екіпаж катера Морської охорони «Балаклава» врятував рибалок, яких відносило у відкрите море на знеструмленому судні

clock
03.07.2021 12:37

Сьогодні вночі прикордонники оперативно зреагували на сигнал лиха про знеструмлене рибальське судно у Чорному морі.

Пост технічного спостереження «Чорноморськ» Одеського прикордонного загону зреагував на повідомлення, яке з’явилося в радіоефірі о 02:40 годині. Відкритими каналами міжнародної морської безпеки від екіпажу цивільного судна, що прямувало в напрямку Грузії, надійшла інформація про фелюгу, яка сигнальними ракетами передає сигнал лиха.

Катер Морської охорони Держприкордонслужби «Балаклава» негайно висунувся у вказаний район. Майже у 25 морських милях на південь від Тендрівської коси моряки-прикордонники виявили знеструмлене рибальське судно, що втратило керування. Капітан пояснив, що рибалки встановленим порядком оформили вихід на промисел з Очакова, однак за деякий час сталась технічна несправність і знеструмлене судно втратило керування. Вітром їх почало відносити у відкрите море. Екіпаж подав сигнал лиха.

Наразі катер Морської охорони Держприкордонслужби «Балаклава» буксирує знеструмлене судно до порту Очаків.

До речі, жодних російських військових чи прикордонних кораблів, які за повідомленнями деяких інформаційних ресурсів прийшли на допомогу українським рибалкам, екіпаж «Балаклави» не помітив.

Пресслужба ДПСУ

Схожі матеріали
Діяльність