Чотири роки оборони: на Донеччині відзначено бійців роти поліції особливого призначення

clock
04.12.2021 14:14

З нагоди четвертої річниці створення підрозділу начальник поліції Донеччини Руслан Осипенко нагородив кращих бійців роти спецпризначення. З початку року за участі правоохоронців було виявлено та припинено більше 400 правопорушень.

Роту поліції особливого призначення було засновано 4 грудня 2017 року. Бійці підрозділу беруть участь у розкритті резонансних злочинів, затримують злочинців як на суші, так і на воді, охороняють громадський порядок під час масових заходів.

Начальник ГУНП в Донецькій області Руслан Осипенко відзначив, що знає історію створення підрозділу та поважає бійців, які прийняли рішення служити та захищати. Керівник поліції привітав спецпризначенців та нагородив кращих подяками.

«Кожен день ви протистоїте криміналу та адміністративним правопорушенням задля захисту наших громадян, оперативно реагуєте та розриваєте злочини у сфері наркообігу. Розраховую, що в ваших рядах й надалі нестимуть службу чесні та відповідальні бійці, адже мешканці довіряють нам найцінніше – своє життя», - сказав Руслан Осипенко.

Цінним подарунком було нагороджено командира роти поліції особливого призначення ГУНП в Донецькій області Вадима Мотова та його заступника Віталія Саркісова.

«Наш підрозділ несе службу на лінії зіткнення, виконує завдання у розкритті особливо небезпечних злочинів. Сьогодні бійці також не залишилися осторонь злочину у сфері незаконного наркообігу та затримали чергового ділка. Бажаю колегам успішних операцій,безпечної служби та надійних побратимів», - привітав присутніх Вадим Мотов.

Також було відзначено поліцейських, які віддали службі 10, 15 та 20 років життя. Так, Руслан Осипенко нагородив медалями«За 20 років служби»командира взводу № 3 РПОП підполковника поліції Володимира Журавльова та поліцейського його взводу Федора Рудя.

Бійців роти привітали начальник спецпідрозділу КОРД Антон Лейкін та проректор ДонДУВС Руслан Врадій.

Сьогодні у роті служать 62 поліцейських, серед них дві жінки. Бійчині тренуються та працюють нарівні з чоловіками.

На рахунку роти поліції особливого призначення більше 400 затримань зловмисників та припинення 280 адміністративних правопорушень.

Рота ефективно працює в напрямку протидії наркоторгівлі. Протягом 2021 року поліцейські виявили та задокументували 368 злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків. У Маріуполі на «гарячому» було викрито наркодилерку, яка не встигла реалізувати свій товар. У жінки було вилучено закладки з альфа-сіллю. Просто на вулиці правоохоронці затримали молодика з амфетаміном.

Також бійці надають силову підтримку при затриманні ділків. Групу наркоторгівців, чий щомісячний прибуток сягав чверть мільйона гривень, було затримано у вересні цього року.

Рота діє не тільки на суші, але й у воді, де бореться з браконьєрською діяльністю. Майже за рік спецпризначенці викрили 66 браконьєрів, які завдали природі шкоди на 9,5 мільйона гривень.

У жовтні на водосховищі у Бухмутсьому районі правоохоронці викрили двох чоловіків, які незаконно виловлювали рибу на човні за допомогою раколовки кустарного виробництва, яка є забороненою. Загальна довжина знаряддя лову сягала 50 метрів. Матеріальна шкода, яку браконьєри завдали природному середовищу, сягала 5 000 000 гривень.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Схожі матеріали